Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις μετά το χωρισμό
Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις μετά το χωρισμό  thumbnail

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις μετά το χωρισμό

Σημαντικά "ναι" και "όχι" σχετικά με το χωρισμό


Από την συγγραφέα ειδικό σε θέματα ανθρώπινων σχέσεων Barbaraq De Angelis.


 


Τα "όχι": Μην κάνεις περισσότερο πολύπλοκη μια ήδη δύσκολη κατά­σταση με το να φτιάξεις μια παράλληλη σχέση. Είναι από μόνο του αρκετά δύσκολο να ξεδιαλύνεις τα συναισθήματα σου για το σύντροφό σου, χωρίς να μπαίνει στη μέση και ένα τρίτο πρόσωπο.


Μη φύγεις ποτέ από μια σχέση για κάποιο άλλο πρόσωπο. Να φύγεις επειδή η σχέση δε λειτουργεί.


Μια παράλληλη σχέση απλώς καλύπτει το αληθινό πρόβλη­μα, που είναι ότι δεν παίρνεις αυτά που θέλεις από το σύντρο­φό σου. Αντιστάσου στον πειρασμό και χρησιμοποίησε την Ε­πιθυμία σου για μια άλλη σχέση σαν σημάδι ότι η σχέση σοι: έ­χει πρόβλημα. Χρησιμοποίησε όλες σου τις δυνάμεις είτε για wr γιατρέψεις είτε για να διαλύσεις τη σχέση σου.


Μην περιμένεις να έρθει η ώρα που δε θα νιώθεις τίποτε για τον σύντροφό σου για να αποφασίσεις να φύγεις. Αν ξέρεις ότι σχέση σου δεν πρόκειται να λειτουργήσει, αλλά δε φεύγεις ε­πειδή ακόμα αγαπάς το ταίρι σου, συμβαίνει το εξής:


‘Όσο περρισσότερο καιρό περνάς μαζί του χωρίς να παίρνεις αυτά που θέλεις φτάνεις σε ένα σημείο που νιώθεις τόση μνησικακία και  νεκρώνεις τα συναισθήματά σου απέναντι στο σύντροφό σου. Τότε είναι πιο εύκολο να φύγεις χωρίς να πονέσεις πολύ. Όμως παρ’ όλο που αυτό σε γλιτώνει από τον πόνο της απώλειας έχει αρνητικές συνέπειες για σένα και για το σύντροφό σου:


α) Θα έχεις δημιουργήσει μόνιμη ζημιά στη σχέση σου με τον σύντροφό σου και στη φιλία που μπορεί να διατηρούσατε μετά το χωρισμό σας.


β) Θα έχεις νεκρώσει τον εαυτό σου συναισθηματικά και ίσως μεταφέρεις αυτό το "μούδιασμα" και στην επόμενη σχέση σου.


Μην προσπαθείς να αποφύγεις να πληγώσεις το σύντροφό σου με τον να τον ξεγελάς. Ένα από τα λάθη που βλέπω να καν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στη διαδικασία να διασφαλίσουν τη σχέση τους είναι ότι προσπαθούν να "χρυσώσονν χάπι" με το να κάνουν τους συντρόφους τους να πιστεύουν δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα  ενώ βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.


Αν ξέρεις ότι η σχέση έχει τελειώσει, πες του ολόκληρη την αλήθεια μόλις βεβαιωθείς. Μακροπρόθεσμα, είναι λιγότερο οδυνηρό το να είσαι ειλικρινής από το να δίνεις στον άλλον ψεύτικες ελπίδες. Με ειλικρίνειά σου δείχνεις στο ταίρι σου πολύ μεγαλύτερη αγάπη και σεβασμό.


Μην επηρεάζεσαι από τη γνώμη ή την κριτική των καλοπρο­αίρετων φίλων. Όταν ρωτάς τους φίλους σου να σου πουν τη γνώμη τους σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να χωρίσεις, να είσαι προετοιμασμένος για την αντίδρασή τους. Η συμβουλή τους ε- ξαρτάται από τη δική τους συναισθηματική κατάσταση. Για παράδειγμα, αν ρωτήσεις μια γυναίκα που αντιμετωπίζει πα­ρόμοια προβλήματα στη σχέση της, αλλά δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό της, θα σε συμβουλέψει να μείνεις στη σχέση. Μπορεί μάλιστα και να σε κατηγορήσει ότι "παραείσαι απαι­τητικός". Από την άλλη, αν ρωτήσεις μια γυναίκα που είναι μό­νη και που ζηλεύει αφάνταστα όλα τα ζευγάρια, μπορεί να σε συμβουλέψει να φύγεις, βασισμένη στο φθόνο της.


Ο καλύτερος σύμβουλος είναι η φωνούλα που σου μιλάει μέσα από την καρδιά σου.


 


Μην περιμένεις να είσαι εκατό τοις εκατό σίγουρος για να πά­ρεις μια απόφαση. Ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις σε μια σχέση μέχρι να νιώσεις από­λυτα σίγουρος για το χωρισμό και μέχρι να αισθάνεσαι καλά που χωρίζεις. Κανένας δεν αισθάνεται καλά που χωρίζει, ακό­μα και αν ξέρει ότι κάνει το σωστό. Έχεις ένα παρελθόν μ’ αυ­τό το άτομο, έχεις συναισθηματικούς δεσμούς και μια έντονη αίσθηση οικειότητας. Ποτέ δε θα νιώθεις καλά την ώρα που τα αποχωρίζεσαι όλα αυτά. Πάντα θα υπάρχει η φωνή του φόβου που θα ψιθυρίζει στ’ αυτί σου, ακόμα και την ώρα που λες το αντίο: "Κι αν δε βρεις ποτέ άλλο ταίρι; Κι αν κάνεις λάθος;"


Αυτός ο φόβος είναι φυσιολογικός. Μην περιμένεις να εξα­φανιστεί εντελώς για να πάρεις μιαν απόφαση· αλλιώς μπορεί να περιμένεις όλη σου τη ζωή. Από τη στιγμή που θα έχεις εξε- ρευνήσει όλα σου τα συναισθήματα και θα ξέρεις μέσα σου ό­τι αυτή η σχέση έχει τελειώσει, ίσως χρειαστεί να αγνοήσεις το φόβο σου για τόσο διάστημα όσο χρειάζεται για να κάνεις αυ­τό που πρέπει να κάνεις.


Τα "ναι":


Να συζητάς όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχεις για τη σχέση σου με το σύντροφό σου και όχι μόνο με τους φί­λους σου. Ο σύντροφός σου έχει δικαίωμα να γνωρίζει το αν


και πότε αμφισβητείς τη σχέση σας και το ότι σκέφτεσαι το χωρισμό. Όσα περισσότερα μοιράζεσαι μαζί του, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες είτε να βρείτε μια λύση στα προβλήματά σας και να μείνετε μαζί είτε να χωρίσετε φιλικά.


 


Ζήτησε βοήθεια. Συχνά δυσκολευόμαστε να μοιραστούμε το" πόνο της καρδιάς μας με άλλους, θέλοντας να τους δείχνουμε μόνο τη δυνατή, ευτυχισμένη μας πλευρά. Στη διάρκεια ενος χωρισμού, είναι σημαντικό να απλώσεις το χέρι στους άλλους για να πάρεις αγάπη και υποστήριξη. Μην κρύψεις από τονς φίλους και τους συγγενείς σου αυτό που σου συμβαίνει. Μπο­ρεί να μη θέλεις τις συμβουλές τους, αλλά το ενδιαφέρον τονς θα κάνει πιο εύκολες τις δύσκολες μέρες που περνάς. Επίσης, μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμος ένας σύμβουλος γάμον, έ­νας θεραπευτής ή μια ομάδα υποστήριξης.


 


Δεν είναι εύκολος ο αποχωρισμός. Αλλά όταν αυτός ο αποχω­ρισμός γίνεται με αγάπη, αυτό θα βοηθήσει εσένα και το σύντροφο σου να γιατρέψετε την καρδιά σας πιο γρήγορα, για να μπορέσετε να προχωρήσετε και να βρείτε την αγάπη που σας αξίζει.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X