Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παππάς: Μπαίνει τέλος σε 25 χρόνια ανομίας-Ποιοι διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες
Παππάς: Μπαίνει τέλος σε 25 χρόνια ανομίας-Ποιοι διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες thumbnail

Παππάς: Μπαίνει τέλος σε 25 χρόνια ανομίας-Ποιοι διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής "κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί", τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δήλωσή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για την χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Συνολικά κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας.


«Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.


Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν», προσθέτει ο κ. Παππάς.


Έντεκα οι φάκελοι


Κατατέθηκαν οι φάκελοι των ενδιαφερομένων σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ). Η προκήρυξη του διαγωνισμού έληξε στις 15:00 και οι έντεκα φάκελοι που κατατέθηκαν αφορούν τα εξής επιχειρηματικά σχήματα:


1. Σκάι (Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης)


2. Star Channel (Νέα Τηλεόραση Α.Ε.)


3. ANTENNA TV A.E.


4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED


5. ALPHA (Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.)


6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία)


7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία)


8. EPSILON TV (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.)


9. Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου (Ανώνυμη Εταιρεία)


10. MEGA CHANNEL (Τηλέτυπος Α.Ε.)


11. City News ART TV


Μία ώρα μετά τη λήξη της προθεσμίας θα αρχίσει η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί εάν οι φάκελοι περιέχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της ΓΓΕΕ, παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των υποψηφίων.


 


Πηγή: amna.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X