Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Άνδρας: Πώς πρέπει να πλένει το πέος και το σώμα στο σεξ (εικόνες)
Άνδρας: Πώς πρέπει να πλένει το πέος και το σώμα στο σεξ (εικόνες) thumbnail

Άνδρας: Πώς πρέπει να πλένει το πέος και το σώμα στο σεξ (εικόνες)

Και όχι μόνο  Οι αυστηρές και πολλές φορές αρνητικές αντιλήψεις γύρω από τη σεξουαλικότητα μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί νέοι άντρες να απο­φεύγουν ακόμα και να αγγίξουν τα γεννητικά τους όργανα. Οι αντιλήψεις αυτές εί­χαν και τις ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στη φροντίδα και καθαριότητα των γεν- νητικών οργάνων. Κι όμως, τα γεννητικά όργανα του άντρα είναι λόγω της κατα­σκευής τους, περισσότερο προσιτά στην καθαριότητα από τα αντίστοιχα της γυναί­κας!


 


Βασικό στοιχείο της καθαριότητας είναι το καθημερινό ντους ολόκληρου του σώ­ματος με νερό και σαπούνι ή αφρόλουτρο. Ειδική φροντίδα πρέπει να λαμβάνεται για το πέος και την υπόλοιπη γεννητική περιοχή. Η πόσθη πρέπει να τραβιέται προς πίσω και να σαπουνίζεται επιμελώς η βάλανος. Η ώρα του ντους είναι η κατάλ ληλη σπγμή για να ελέγχεται to δέρμα rns βαλάνου, to οποίο θα πρέπει να είναι λείο, συνεχές και ομοιόμορφο, χωρίς κοκκινίλες, σπυράκια και διακοπές της συνέ­χειας ιου δέρμαιος. Αν το δέρμα είναι υγιές, η επαφή με το σαπούνι ή το αφρό­λουτρο δεν προκαλεί τοπική ενόχληση.


 


Μετά το πλύσιμο ο άντρας πρέπει να φοράει καθαρά εσώρουχα, κατά προτίμη­ση λεπτά και βαμβακερά, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών στη χώρα μας.


 


Τα βαμβακερά σλιπ είναι προτιμότερα για το χειμώνα, γιατί κρατούν τα γεννητι­κά όργανα σε σωστή ανατομική θέση. Για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μάλλον προτιμότερη η σκελέα, που επιτρέπει καλύτερο αερισμό των γεννητικών οργάνων.


Καλό είναι να αποφεύγονται τα στενά εσώρουχα και παντελόνια, που καταπιέ­ζουν τους όρχεις κι έχουν συνδεθεί με προβλήματα γονιμότητας.


 


Γενικά τα θερμά ερεθίσματα ενοχλούν τη λειτουργία των όρχεων, ενώ το ψυ­χρότερο περιβάλλον διευκολύνει τη λειτουργία τους. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι οι άντρες να αποφεύγουν τα συχνά θερμά λουτρά και να προτιμούν νερό στη θερμο­κρασία του σώματος ή και λίγο πιο δροσερό.


Γενικά θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στη χρησιμοποίηση ξένων ρούχων και κλινοσκεπασμάτων, αν δεν είναι καλά πλυμένα.


Ιδιαίτερη καθαριότητα χρειάζεται κατά τη σεξουαλική επαφή. Απαιτείται πλύσι­μο των χεριών και των δύο συντρόφων με νερό και σαπούνι και ντους πριν και με­τά τη σεξουαλική επαφή.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X