Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πώς θα μάθεις να μην τελειώνεις γρήγορα στο σεξ
Πώς θα μάθεις να μην τελειώνεις γρήγορα στο σεξ thumbnail

Πώς θα μάθεις να μην τελειώνεις γρήγορα στο σεξ

Κατ’ αρχήν όλοι οι άντρες στις πρώτες τους σεξουαλικές επαφές λειτουργούν με γρήγορη εκσπερμάτιση. Στη συνέχεια όμως ο άντρας εκπαιδεύεται οιγά-σιγά, με αρκετές αποτυχίες στην αρχή και λιγότερες επιτυχίες, μέχρι να μάθει τελικά να ελέγχει το αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης.


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Μήπως το σεξ στην εγκυμοσύνη κάνει κακό στο έμβρυο;


Αν ο άντρας δε συνειδητοποιήσει έγκαιρα από τον πρώιο χρόνο της σεξουαλικής του ζωής ότι πρέπει να μάθει να ελέγχει την εκσπερμάτιση κι ότι δεν είναι σωστό να εκσπερματίζει γρήγορα, εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε μόνιμη πρόωρη εκσπερμάτιση για την υπόλοιπη ζωή του.


Αυτό συμβαίνει από έλλειψη σεξουαλικής ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης αφενός και από τις συνθήκες και το είδος των πρώτων σεξουαλικών επαφών.


♦ Βιαστικές σεξουαλικές επαφές


 Περιστασιακές σχέσεις χωρίς συναισθηματική επένδυση


♦ Σεξ στο αυτοκίνητο


♦ Σεξ σε προβληματικούς χώρους (έλλειψη δικού τους χώρου και άνεση χρόνου)


♦ Επισκέψεις σε κοινές γυναίκες, που συχνά επιβραβεύουν τον «γρήγορο» άντρα, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και να ενισχύεται αυτός ο τρόπος λειτουργίας.


Αλλά και σε μια μόνιμη σχέση θα μπορούσε ένας άντρας να μάθει να λειτουργεί γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στη σχέση με σύντροφο που τυχαίνει να έχει εύκολο οργασμό. Τότε, με ένα πλούσιο ερωτικό παιχνίδι και είσοδο ιου πέους στον κόλπο όταν η γυναίκα βρίσκεται σε έντονη ερωτική διέγερση, είναι δυναιόν να προλαβαίνει εκείνη οργασμό τις περισσότερες φορές ή ακόμα και με την επανάληψη της ερωτικής πράξης, όπου ο χρόνος ελέγχου της εκσπερμάτισης θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερος. Σε αυτή την περίπτωση το ζευγάρι δε συνειδητοποιεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στη σεξουαλική του λειτουργία και αφήνεται σ'αυιό τον τρόπο σεξουαλικής επαφής. Ταυτόχρονα όμως μαθαίνει να λειτουργεί γρήγορα. Αν ο ίδιος άντρας βρεθεί αργότερα σε σχέση με γυναίκα που απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο μέχρι τον οργασμό της, εκείνη τελικά δε θα προλαβαίνει οργασμό, εκείνος θα αγχωθεί, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του προβλήματός του.


Αλλά και στη σχέση που και οι δύο μένουν ικανοποιημένοι λειτουργώντας και οι δύο γρήγορα, αν τυχαία συμβεί να μην προλάβει η σύντροφος οργασμό μερικές φορές. Τότε δημιουργείται θέμα και αγωνία στο ζευγάρι, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο χρόνος ελέγχου της εκσπερμάτισης.


Ο αυνανισμός επίσης, χωρίς να προκαλεί, ευοδώνει την πρόωρη εκσπερμάτιση σε έναν άντρα με βιαστικές ή αραιές σεξουαλικές επαφές. 0 αυνανισμός από τη φύση του είναι μια γρήγορη λειτουργία, συνήθως με τον τρόπο και τις συνθήκες που γίνεται. Έτσι στα μεσοδιαστήματα των αραιών σεξουαλικών επαφών είναι σαν να «προπονείται- ο άντρας για να διατηρεί αυτούς τους ρυθμούς και την ευερεθιστόητά του στο αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X