Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής
Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής  thumbnail

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

Η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων είναι στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.


Στο ΚΥΣΟΙΠ θα συζητηθούν, επίσης, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.


«Όσο πιο νωρίς τελειώσουμε τις δηλώσεις, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και θα έχουμε πιο πολλές δόσεις. Αυτή τη στιγμή ισχύουν οι δόσεις μέχρι τέλος του χρόνου», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, λίγο πριν από την είσοδό του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.


«Να τρέξουμε όλοι να κάνουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις, και μετά να πάμε στις δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ, που κάποιοι ανακάλυψαν φέτος την Αμερική. Όπως κάθε χρονιά οι δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ είναι μέχρι τέλος του χρόνου», δήλωσε στο STAR ο κ. Αλεξιάδης.


«Ο νόμος προβλέπει δόσεις μέχρι τέλος του χρόνου για αυτό και εγώ πίεζα τόσους μήνες, έχω γίνει σχεδόν γραφικός, στο να πιέζω να τελειώσουμε τις δηλώσεις εισοδήματος και να γίνει ο ΕΝΦΙΑ. Όσο πιο νωρίς τελειώσουμε τις δηλώσεις, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και θα έχουμε πιο πολλές δόσεις. Αυτή τη στιγμή ισχύουν οι δόσεις μέχρι τέλος του χρόνου. Αν αλλάξει αυτή η διάταξη ή όχι είναι κάτι το οποίο θα δούμε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.


Το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα και με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζει να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, πέραν αυτών που προκύπτουν από το νόμο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.


Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους με αποτέλεσμα για φέτος να προκύπτουν 4 δόσεις με πρώτη τον Σεπτέμβριο δεδομένου ότι η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει τον Αύγουστο.


Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν σχετική ρύθμιση, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια, για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις.


Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή του φόρου από τους φορολογούμενους θα επιμηκυνθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2017.


Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είπε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια προς την κατεύθυνση αυτή.Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X