Αρχική / Ψυχολογία / Θυμός / Θυμός: Πώς να τον διαxειρίζεσαι
Θυμός: Πώς να τον διαxειρίζεσαι  thumbnail

'Aγγελος, αναγνώστης του boro.gr

Θυμός: Πώς να τον διαxειρίζεσαι

Υπάρχει δυνατότητα για συμβουλές απο κάποιον ψυχολόγο για την διαχείριση του θυμού μου αλλά και του άγχους που νιώθω Ευχαριστώ


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητέ αναγνώστη:

 

Η διαχείριση του θυμού είναι μια φράση που λέμε όταν θυμώνουμε και τις περισσότερες φορές το κρύβουμε αποτελεσματικά. Ο θυμός μας είναι κατά προσέγγιση διαχειρίσιμος. Όμως είναι κι εκείνες οι δύο τρεις φορές που είτε μας παίρνει, είτε το ποτήρι  ξεχείλισε, είτε υφιστάμεθα μια αδικία σοβαρή οπότε ξεσπάμε. Αυτό οι γύρω μας, επειδή δεν καταλαβαίνουν πόσες φορές έχουμε προσπαθήσει να συγκρατηθούμε πριν το ξέσπασμα, το λένε "πρόβλημα διαχείρισης του θυμού". Είναι όντως πρόβλημα να είναι κανείς ευγενικός και εν τέλει να ξεσπάσει κάπου; Και ναι και όχι. Όχι, επειδή κατά κανόνα συγκρατείται. Ναι, με την έννοια ότι δεν επενδύει το απαραίτητο ποσό ενέργειας στον κατάλληλο στόχο. Δε θα σκοτώνατε ένα έντομο με περίστροφο. Η διαχείρηση λοιπόν του θυμού έχει να κάνει με τη μέθοδο που αντιμετωπίζει κάποιος τις δυσάρεστες, δύσκολες καταστάσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να δειτε πότε θυμώνετε, για ποιό λόγο και πως απαντάτε στον Άλλο ώστε να διαπιστώσετε αν βάζετε παραπάνω ένταση σε θέματα μικρά και αδιαφορείτε ή αγνοείτε σοβαρότερα θέματα. Σ'αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ένας ψυχολόγος με τακτικές συνεδρίες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X