Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δ. Ματζούνης: στα 311 εκατ. ευρώ τα δάνεια της Alpha Bank σε ΜΜΕ
Δ. Ματζούνης: στα 311 εκατ. ευρώ τα δάνεια της Alpha Bank σε ΜΜΕ thumbnail

Δ. Ματζούνης: στα 311 εκατ. ευρώ τα δάνεια της Alpha Bank σε ΜΜΕ

Στα 311 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των δανείων που έχει χορηγήσει η Alpha Bank σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταλαμβάνοντας το 1,1% της συνολικής δανειοδότησής της σε επιχειρήσεις, ενώ εξυπηρετούνται όλα εκτός από μία περίπτωση, για την οποία έγινε καταγγελία της σύμβασης.


Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Ματζούνης, καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα.


Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, είπε ότι η Τράπεζα του δεν έχει χορηγήσει κανένα δάνειο.


Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην πολύωρη ακρόαση του ο κ. Ματζούνης, το σύνολο των δανείων που έχει χορηγήσει η Alpha Bank προς τα ΜΜΕ είναι ύψους 311 εκατ. ευρώ και το 50%, περίπου δηλαδή 150 εκατ. ευρώ, είναι καλυμμένα.


Σημείωσε ότι όλα τα δάνεια σε ΜΜΕ, είναι το 1,1% του συνολικού χαρτοφυλακίου της τράπεζάς του σε επιχειρήσεις, ενώ συνολικά οι δανειοδοτήσεις της φθάνουν στα 29 δις ευρώ.


Υποστήριξε, επίσης, ότι όλα είναι ενήμερα και ότι μέχρι σήμερα, "εξυπηρετούνται και εξοφλούνται οι τόκοι τους, ενώ μόνο για ένα ΜΜΕ έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης".


 


Πηγή: amna.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X