Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / «ΑΝΤΙφασιστικά-ΑΝΤΙρατσιστικά»: παρουσίαση βιβλίου του Σ.Σταυρόπουλου
«ΑΝΤΙφασιστικά-ΑΝΤΙρατσιστικά»: παρουσίαση βιβλίου του Σ.Σταυρόπουλου  thumbnail

«ΑΝΤΙφασιστικά-ΑΝΤΙρατσιστικά»: παρουσίαση βιβλίου του Σ.Σταυρόπουλου

Ο Στάθης Σταυρόπουλος μας προσκαλεί στην παρουσίαση του καινούριου του βιβλίου:


"Την Τρίτη που μας έρχεται, 12 Ιουλίου, στο «Polis Art Cafe», στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, κάνουμε μια γιορτή για το καινούριο μου βιβλίο, τα «ΑΝΤΙφασιστικά – ΑΝΤΙρατσιστικά». Μαζευόμαστε γύρω στις 9:00 το βραδάκι, αλλά θα το κρατήσουμε ως αργά, διότι θα ακούσουμε τραγούδια από τον Σπύρο Πατρά, την Κωνστατίνα Καραχάλιου και τον Μίλτο Χρυσανθίδη, θα πιούμε κρασάκι, μπυρίτσες, ποτάκια και θα κουβεντιάσουμε. Είσθε ΟΛΟΙ καλεσμένοι. Κάτω απ’ τα αστέρια και μέσα στα συναισθήματα."


Σκίτσα ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, παλιό και νέο…


Οι καιροί μας σκοτεινιάζουν, τα «εξ Εσπερίας νέφη» γίνονται όλο και πιο πυκνά – στην πραγματικότητα, βαριά σαν πέτρες, πλακώνουν τις ζωές μας. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο πόλεμος, εμφανίζονται πάλι απειλητικά, όπως τότε, όταν σκότωναν τη Δημοκρατία της Βαϋμάρης. Μόνον που τώρα για «Βαϋμάρη» πάει όλη η Ευρώπη. Σε τέτοιους καιρούς «η σάτιρα παίρνει το όπλο της» και στέκει δίπλα στον άνθρωπο – ενάντια στον απάνθρωπο και στον υπεράνθρωπο.


Τα «ΑΝΤΙφασιστικά –ΑΝΤΙρατσιστικά» του ΣΤΑΘΗ είναι μια φωνή από σκίτσα και λέξεις ενάντια στις κραυγές από αίμα και σκότος. Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στους νέους, που, πρώτα απ’ όλους, θέλουν να υποτάξουν οι εμπρηστές.
Συνεπώς είναι μια προσπάθεια γεμάτη ελπίδες.

Τα Αντιφασιστικά περιέχουν σκίτσα του Στάθη που δημοσιεύτηκαν στη Realnews, στα Επίκαιρα, στο Παρόν και στο enikos.gr κατά την περίοδο 2011-2016. Ορισμένα εξ αυτών είναι παλαιότερα, αλλά ο φασισμός προϋπήρξε της Χρυσής Αυγής, όπως θα υπάρξει και μετά από αυτήν.

Όπως τονίζει στην εισαγωγή του στο βιβλίο ο Στάθης: "Ο νεοφιλελευθερισμός, η πιο ακροδεξιά οικονομική πολιτική από κτίσεως κόσμου, χρειάζεται όλο και πιο πολύ το αντίστοιχο πολιτικό προσωπικό και το βρίσκει στο πρόσωπο των δεξιών, των «εκσυγχρονιστικών» και των σοσιαλδημοκρατικών (που έχουν ενσωματωθεί) πολιτικών δυνάμεων. Τούτων ένεκεν, ο φασισμός, ο πόλεμος, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός έχουν αναγεννηθεί από τις στάχτες (που έχουν προκαλέσει) σε μια γκροτέσκ και αιμάσσουσα Παλινόρθωση – τερατική και τερατώδη. Η σάπια κοιλιά ξαναγέννησε φίδια και θα συνεχίσει να γεννάει. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι εκ νέου προτεραιότητα. Είναι υπόθεση όλων των ανθρώπων που θέλουν να ζουν ελεύθεροι. Στις μέρες μας ο αγώνας κατά του φασισμού είναι ταυτοχρόνως και αγώνας κατά του καπιταλισμού που εκφασίζεται. Για αυτό είναι πιο αναγκαίος παρά ποτέ αλλά και εξαιρετικά δύσκολος. Στις μέρες μας η ανθρωπότητα μετεωρίζεται πάνω απ’ την ιστορία της…"


http://www.kapsimi.gr/ta-anti-fasistika-anti-ratsistika

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X