Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εκοψε τις φλέβες του στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία
Εκοψε τις φλέβες του στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία  thumbnail

Εκοψε τις φλέβες του στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία

Κανείς δεν πρόλαβε την αντίδραση του 65χρονου πρατηριούχου στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία. Αγανακτισμένος ζητούσε διευθέτηση ενός θέματος αλλά ο αρμόδιος υπάλληλος του απαιτούσε επιπλέον στοιχεία. 


Ο 65χρονος διατηρούσε πρατήριο καυσίμων στην περιοχή της Λοκρίδας. Πήγε μέχρι τα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία για να ζητήσει ένα απαλλακτικό, ότι δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένος να είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ.


Ο αρμόδιος υπάλληλος βλέποντας από τα τηρούμενα στοιχεία ότι «υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη χορήγηση του απαλλακτικού» τον ενημέρωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να του δώσει αυτό το έγγραφο και ότι χρειάζονται κάποια στοιχεία». Εκεί έγινε η έκρηξη. Ο 65χρονος άρχισε να φωνάζει και να βρίσκεται εκτός εαυτού λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι «έχει πληρώσει τα πάντα» και ότι «πριν από λίγο διάστημα τον είχαν κλέψει και του είχαν αφαιρέσει 30.000 ευρώ».


Όπως τουλάχιστον επιμένουν οι αυτόπτες μάρτυρες «τέτοιες αντιδράσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο». Κανείς όμως δεν μπόρεσε να προβλέψει τη συνέχεια. Χωρίς κανείς να καταλάβει, ο 65χρονος έβγαλε από την τσέπη του ένα σουγιά και έκοψε τις φλέβες του στο αριστερό χέρι. Πανικός επικράτησε μπροστά σ' αυτή την κίνηση. Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον 65χρονο ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας και βρίσκεται εκτός κινδύνου.Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν ο 65χρονος διατηρούσε για πολλά χρόνια πρατήριο υγρών καυσίμων σε χωριό της Λοκρίδας που έχει πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία όφειλε να ασφαλίζεται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι υποχρεωμένος σε ασφάλιση του ΟΑΕΕ.


Κατά τον έλεγχο όμως των φορολογικών παραστατικών από τον ΟΑΕΕ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί τιμολόγια σε επιχειρήσεις εκτός της περιοχής και διαπιστώθηκε ότι όφειλε να είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ. Ο 65χρονος θεωρούσε ότι πληρώνοντας ΟΓΑ δεν έχει καμμία περαιτέρω υποχρέωση, ενώ οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ θεωρούν ότι από 1 Ιουλίου 2010 όφειλε να έχει ενταχθεί σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο πρατηριούχος θα έπρεπε να πληρώνει εδώ και 6 χρόνια ασφάλιση στον ΟΑΕΕ – κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι οφειλές μαζί με τα πρόστιμα σε αυτή τη φάση είναι υπέρογκα. 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X