Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Πρέπει να υποβληθώ σε σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου;
Πρέπει να υποβληθώ σε σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου; thumbnail

Ο ΔΗΜΗΤΡΗς, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Πρέπει να υποβληθώ σε σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου;

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Δημήτρης: Καλή σας ημέρα Εδώ και δύο μέρες οταν εκπνέω εχω ενα σαν κάψιμο θα έλεγα ανάμεσα στους τελευταίους δυο θωρακικούς σπόνδυλους αριστερά κάτω απο την καρδιά Εκανα εξετάσεις αίματος και τροπονίνη και ήταν καλέςομοίως καρδιογράφημα τεστ κοπώσεως και υπέρηχο καρδιάς ολα καλά Αυτό ερχεται και φεύγει ακόμα κάθε λίγοΣε λίγο θα κάνω προληπτικά και σπινθιρογράφημα καρδιάς Μπορεί να είναι κάτι καρδιακό κρύωμα κάτι άλλο η ατυπο
Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Λάζαρος, Καρδιολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 


Έχετε κάνει μέχρι στιγμής ένα εκτεταμένο καρδιολογικό έλεγχο ο οποίος όπως αναφέρετε δεν έδειξε κάτι παθολογικό. Χωρίς να είναι απόλυτα κατανοητό γιατί θα υποβληθείτε σε σπινθηρογράφημα καρδιάς από τη στιγμή που η δοκιμασία κοπώσεως είναι καλή (είναι πράγματι καλή?) η πιθανότητα το ενόχλημα σας να είναι καρδιακής αιτιολογίας (εφόσον όλες οι εξετάσεις που κάνατε είναι καλές) είναι χαμηλή. Ίσως θα πρέπει επιπρόσθετα να εκτιμηθεί με τη βοήθεια του θεράποντος γιατρού σας το ενδεχόμενο κάποιας άλλης πάθησης όπως πνεύμονα, οισοφάγου, κλπ.


Με εκτίμηση


Γιώργος Λάζαρος


E-mail: glaz35@hotmail.comComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X