Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παράταση 6 εβδομάδων στην Google για να απαντήσει περί μονοπωλίου
Παράταση 6 εβδομάδων στην Google για να απαντήσει περί μονοπωλίου thumbnail

Παράταση 6 εβδομάδων στην Google για να απαντήσει περί μονοπωλίου

Παράταση 6 εβδομάδων, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, δόθηκε στη Google σχετικά με την αντιμονοπωλιακή υπόθεση που αφορά στο λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές Android.


Η Google θα έχει το επιπλέον χρονικό περιθώριο προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμονοπωλιακή της στρατηγική που αφορά στο Android, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.


Τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απαίτηση της Google που ήθελε τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων να προεγκαθιστούν τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας και τον Chrome, προκειμένου να έχουν πρόσβαση και σε άλλες εφαρμογές όπως το Google Play Store –τη μεγαλύτερη πηγή εφαρμογών Android– θα μπορούσε να βλάψει τόσο τους καταναλωτές όσο και τον ανταγωνισμό.


«Η Eπιτροπή συμφώνησε να παρατείνει την προθεσμία που είχε δοθεί στη Google, ώστε να απαντήσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου στην υπόθεση που αφορά στο Android. Η Google ζήτησε επιπλέον χρόνο προκειμένου να επανεξετάσει τα έγγραφα της δικογραφίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Η υπηρεσία επιτήρησης της ΕΕ είχε δώσει προθεσμία έως τις 27 Ιουλίου στη Google για να απαντήσει στις κατηγορίες.


Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμα που μπορεί να ανέλθουν έως και τα 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ.


Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Google ότι ευνοεί την διαδικτυακή της υπηρεσία αγορών στα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης έναντι του ανταγωνισμού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το λειτουργικό Android χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 1,4 δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, δίνοντας στη Google την ηγετική θέση με αξιοσημείωτη διαφορά.


Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, η Google δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για σχολιασμό επί του θέματος.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X