Γαρίδες με ούζο και σαφράν!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>24 μέτριες γαρίδες</li>
<li>4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα</li>
<li>1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο</li>
<li>1/3 φλιτζ. τσαγιού ούζο</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου, κοπανισμένοι ή τριμμένοι σε μύλο μέχρι να γίνουν σκόνη</li>
<li>3 – 4 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα, με τους χυμούς τους</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού ίνες σαφράν (κρόκος Κοζάνης)</li>
<li>4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο </li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 40΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη και αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι ή μία οδοντογλυφίδα το μαύρο «εντεράκι» στη ράχη.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 – 4 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα κεφάλια και τα κελύφη των γαρίδων. Τα νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και, όταν αλλάξουν χρώμα και γίνουν ροζ, προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάσει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τον ζωμό σε ένα μπολ και όσο είναι ακόμα ζεστός ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, για 3 – 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις γαρίδες, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το ούζο και αμέσως ρίχνουμε το γλυκάνισο, την ντομάτα, 200 ml από το ζωμό που φτιάξαμε, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 4 – 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε.  </p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> Για ένα πλήρες γεύμα, συνοδεύουμε τις γαρίδες με σαλάτα της αρεσκείας σας και λευκό πιλάφι ή πατάτες βραστές. Σερβιρισμένες μόνες τους στέκουν άνετα ως μεζές για ούζο ή τσίπουρο.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα