Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προκαταρκτική εξέταση για ενέργειες του Άνθιμου Θωμόπουλου όσο ήταν επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς
Προκαταρκτική εξέταση για ενέργειες του Άνθιμου Θωμόπουλου όσο ήταν επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς thumbnail

Προκαταρκτική εξέταση για ενέργειες του Άνθιμου Θωμόπουλου όσο ήταν επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενέργειες του πρώην στελέχους της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμου Θωμόπουλου διέταξε η Εισαγγελέας Διαφοράς Ελένη Ράικου.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες σε βάρος του κ. Θωμόπουλου, ως Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας είχε διαβεβαιώσει τα στελέχη της, ενόψει ανακεφαλαιοποίησής της, πως υπήρχαν κεφάλαια από το εξωτερικό, γεγονός που δεν υφίστατο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Τρ. Πειραιώς να χάσει τις προθεσμίες και να βρεθεί ενώπιον ζητήματος επιβίωσης. Φέρεται να υπήρξε "οργανωμένο σχέδιο" από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, ο οποίος θεωρείται ότι δεν διασφάλισε τα συμφέροντά της.


Η κ. Ράικου ανέθεσε στους επίκουρους Εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση να μελετήσουν τα στοιχεία και να διαπιστώσουν αν προκύπτει η διάπραξη τυχόν αξιόποινων πράξεων μεταξύ άλλων και για "απόπειρα απιστίας".


Η εντολή της Εισαγγελέα είναι να διερευνηθεί εάν εθίγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή της.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες η τράπεζα διεσώθη όταν στελέχη της αντιλήφθηκαν, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης, πως δεν ίσχυαν οι διαβεβαιώσεις του κ. Θωμόπουλου και για αυτό το λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες για την ανακεφαλαιοποίηση.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X