Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Η 12χρονη κόρη μου έχει τριχοφυΐα. Πώς και πότε μπορεί να απαλλαγεί;
Η 12χρονη κόρη μου έχει τριχοφυΐα. Πώς και πότε μπορεί να απαλλαγεί; thumbnail

Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Η 12χρονη κόρη μου έχει τριχοφυΐα. Πώς και πότε μπορεί να απαλλαγεί;

Αναγνώστρια μας ρωτά: 
Χαρούλα: Καλημέρα. Το θέμα μου είναι το εξής: έχω μια μικρή κόρη ηλικίας 12 χρονών. Εδώ και δύο χρόνια περίπου, όπως είναι φυσιολογικό, έχει ξεκινήσει η εμφάνιση τριχοφυίας. Το δέρμα της είναι λευκό και τα μαλλιά της , όπως και η τριχοφυία της έχουν χρώμα σκούρο καφέ. Το ερώτημά μου είναι πότε (δηλαδή ποια η κατάλληλη ηλικία της) και τι κατάλληλη μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωσή της ώστε να απαλλαχθεί από την τριχοφυία οριστικά στις μασχάλες και στα πόδια της(μόνο εκεί εστιάζεται το  αισθητικό προβληματάκι της).  Πότε θα καταλάβω ότι η τριχοφυία της έχει ολοκληρωθεί για να μπορεί να επισκεφθεί τον ειδικό; Επίσης ποια ειδικότητα γιατρού πρέπει να επισκεφτεί για αυτή την απλή υπόθεση της. Δηλαδή αρκεί ένας δερματολόγος η ή θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον άλλον με διαφορετική ειδικότητα.  Σημειωτέον δεν έχει πειραχθεί καθόλου από την πλευρά μας η τριχοφυία της, Η έμμυνος ρύση δεν έχει έρθει ακόμη και το δέρμα της είναι πολύ λιπαρό. Δηλαδή έχει αποκτήσει και ακμή. Μπορεί αυτές οι τρεις πληροφορίες να μην έχουν καμμία σχέση με το ερωτημά μου,  αλλά απλά τα αναφέρω, μήπως και παίζουν κάποιο ρόλο. Όπως καταλαβαίνεται το ζήτημα είναι απλά αισθητικό. Κατά τ΄άλλα η υγεία της είναι άριστη και είναι ένα χαρούμενο παιδί που χαίρεται την ηλικία της.
Στο ερώτημά σας απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας, Χειρουργός, ΓυναικολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ:


 


Αγαπητή φίλη,


Αναγνωρίζω ότι το θέμα της αισθητικής εμφάνισης είναι ένα θέμα που απασχολεί τις γυναίκες κάθε ηλικίας, που φτάνει μερικές φορές να γίνεται πρόβλημα.


Φυσικά, το θέμα της αισθητικής έχει μεγάλη δόση υποκειμενικού στοιχείου και ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο την έννοια «πρόβλημα».


Γι’ αυτό, χωρίς να έχω δει την κόρη σας δεν μπορώ να γνωρίζω και την έκταση του προβλήματος.


Πάντως, ιατρικά καλό είναι να περιμένετε να ξεκινήσει η έμμηνος ρύση στην κόρη σας και να περάσουν τα 2 πρώτα χρόνια, ώστε να έχουμε εξασφαλίσει ότι οι ορμόνες της έχουν βρει τις ισορροπίες τους και ότι η τριχοφυΐα της έχει λάβει την τελική μορφή.


Έτσι, θα μπορέσετε να δείτε καλύτερα την έκταση της τριχοφυΐας και να προγραμματίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τρόπο της αντιμετώπισης με Laser.


Επίσης, θα δείτε και αν υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή που υποβόσκει και δημιουργεί υπερβολική τριχοφυΐα.


Μέχρι τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη κοινή, μη μόνιμη μέθοδο.


Βέβαια, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η αποτρίχωση πιθανώς να «καλύψει» μια παθολογική εικόνα και να μην βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωσή της.


Επίσης, ανάλογα με τη μέθοδο που θα επιλέξετε, μπορεί να επηρεάσει την γενικότερη αισθητική εικόνα και ίσως να την επιβαρύνει, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείτε.


 


 Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MDMScPhDIFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association PaediatricAdolescent Gynaecology


www.παιδογυναικολογος.gr


info@healthylady.gr


 


 
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X