Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τερέσα Μέι: δεν θα ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 μέχρι να συμφωνηθεί κοινή προσέγγιση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο
Τερέσα Μέι: δεν θα ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 μέχρι να συμφωνηθεί κοινή προσέγγιση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο thumbnail

Τερέσα Μέι: δεν θα ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 μέχρι να συμφωνηθεί κοινή προσέγγιση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο

Η βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέσα Μέι δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή της δεν πρόκειται να ζητήσει την εφαρμογή του Άρθρου 50, με το οποίο θα ξεκινήσουν επισήμως οι συνομιλίες για το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ, μέχρι να έχει συμφωνηθεί μια κοινή προσέγγιση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.


Η Μέι, η οποία έκανε δηλώσεις αφού συναντήθηκε με την Πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, που αναζητεί τρόπους για να διατηρήσει τη Σκωτία στην ΕΕ, δήλωσε πως θέλει να επιτύχει την καλύτερη συμφωνία για ολόκληρη τη χώρα.


"Είμαι πρόθυμη να ακούσω επιλογές και ήμουν πολύ σαφής σήμερα με την Πρωθυπουργό ότι θέλω η σκωτσέζικη κυβέρνηση να συμμετέχει πλήρως στις συνομιλίες μας", δήλωσε η Μέι.


"Έχω ήδη πει πως δεν θα ζητήσω την εφαρμογή του Άρθρου 50 μέχρι να έχουμε μια κοινή προσέγγιση ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου και στόχους για τις διαπραγματεύσεις — πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τα έχουμε εξασφαλίσει αυτά πριν επικαλεσθούμε το Άρθρο 50", πρόσθεσε.


Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι, εάν οι Σκωτσέζοι θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το εάν θα παραμείνουν μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, η βρετανική κυβέρνηση θα ήταν λάθος να το εμποδίσει.


«Θεωρώ ότι το να προσπαθήσει κάποιος να μπλοκάρει ένα δημοψήφισμα, αν είναι σαφές ότι είναι αυτό που θέλει ο λαός στη Σκωτία, θα ήταν εντελώς λάθος», ανέφερε η Ν. Στέρτζον στο Sky News, μετά τη συνάντησή της με την Τερέσα Μέι.


Η Τ. Μέι είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι Σκωτσέζοι είχαν την ευκαιρία τους να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας το 2014.


Η Ν. Στέρτζον επιθυμεί την παραμονή της Σκωτίας στην ΕΕ και οι Σκωτσέζοι στο σύνολό τους ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ένωση στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία στις 23 Ιουνίου.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X