Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Εάν ο καρκίνος επιστρέψει – λίγα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου
Εάν ο καρκίνος επιστρέψει – λίγα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου thumbnail

Εάν ο καρκίνος επιστρέψει – λίγα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου

Λίγα πράγματα που καλό είναι να θυμάστε εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τον καρκίνο για δεύτερη φορά:


Είναι φυσιολογικό να είστε θυμωμένοι. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσθε απογοητευμένοι. Είναι φυσιολογικό να εκρήγνυστε. Είναι φυσιολογικό να φοβάστε. Ξανά. Αφήστε στον εαυτό σας το χώρο για αυτά τα συναισθήματα. Ξανά.


Θυμηθείτε ότι πηγαίνοντας να αντιμετωπίσετε αυτή την καινούρια δοκιμασία είστε εξοπλισμένοι με γνώσεις και εμπειρία από την προηγούμενη φορά. Εχετε εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εδώ. Κάντε ερωτήσεις. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως τη θεραπεία την οποία συμφωνείτε να ακολουθήσετε και ζυγίστε προσεκτικά εάν η αναμενόμενη ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο. Σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε τι ακριβώς σας συνιστά η ιατρική σας ομάδα.


Μοιραστείτε ότι χρειάζεστε βοήθεια. Μη διστάσετε να ζητήσετε από τους φίλους και την οικογένεια σας να σας συνοδεύσουν στα ραντεβού με το γιατρό, να φροντίσουν τα παιδιά, να βοηθήσουν με το μαγείρεμα και τις δουλειές του σπιτιού.


Παρόλο που έχετε εμπειρία από τον καρκίνο, να θυμάστε ότι η καινούρια μορφή του μπορεί να είναι διαφορετική. Ενδέχεται να μην παρουσιάσει την ίδια παθολογία όπως την προηγούμενη φορά. Αν ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση, αυτό συνεπάγεται κάτι τελείως διαφορετικό από μια εντελώς νέα, σε άλλο σημείο μορφή καρκίνου. Να είστε ευέλικτοι στη στάση που θα κρατήσετε και στο θεραπευτικό πλάνο που θα ακολουθήσετε. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε και πιστέψτε στην αποθεραπεία.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X