Τραγανοί Πατατοκεφτέδες!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p><strong>Για 25 τμχ</strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες αποβραδίς (τις βάζουμε ολόκληρες στο ψυγείο για να κρυώσουν )</li>
<li>4 αυγά, χτυπημένα</li>
<li>200 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή αρσενικό Νάξου</li>
<li>1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ</li>
<li>1/2 ματσάκι μαϊντανός+1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι</li>
<li>ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 1 βράδυ</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Διαδικασία</span></span> </p>
<p>Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τυρί και σιγά-σιγά τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό που να στέκεται στο κουτάλι. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι (2 – 3 εκ. από τον πυθμένα του)και το ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τους σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα