Αρχική / More / Life stories / Πιέρ Μοσκοβισί: Από ορκισμένος εργένης στις σκανδαλώδεις σχέσεις και το γάμο με την 36χρονη οικονομολόγο
Πιέρ Μοσκοβισί: Από ορκισμένος εργένης στις σκανδαλώδεις σχέσεις και το γάμο με την 36χρονη οικονομολόγο thumbnail

Πιέρ Μοσκοβισί: Από ορκισμένος εργένης στις σκανδαλώδεις σχέσεις και το γάμο με την 36χρονη οικονομολόγο

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, που εκτιμούν ότι, σήμερα, υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και διεφάνη η δυνατότητα για μία καλή συμφωνία στα εργασιακά.


Αποτέλεσμα εικόνας για Αχτσιόγλου Μοσκοβισί


«Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο τέταρτου προγράμματος, είμαστε στο τρίτο. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε και να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο. Τα τρία μνημόνια είναι αρκετά, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί ως το τέλος», είπε ο κ. Μοσκοβισί. 


Αποτέλεσμα εικόνας για Αχτσιόγλου Μοσκοβισί


 


Ποιος είναι ο Πιερ Μοσκοβισί- Η ζωή του 


Αποτέλεσμα εικόνας για moscovici pierre house


Γεννημένος στο Παρίσι στις 16 Σεπτεμβρίου το 1957, έχει ρίζες από τη Ρουμανία και την Πολωνία. Και οι δύο του γονείς ήταν ψυχολόγοι. Ο πατέρας του, Σερζ Μοσκοβισί, ήταν Ρουμανο- Εβραίος, μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της Ρουμανίας που εγκαταστάθηκε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου.


Αποτέλεσμα εικόνας για moscovici pierre parents


Η μητέρα του είναι η ψυχαναλύτρια Μαρί Μπρόμπεργκ, προσκείμενη στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.
Σπούδασε οικονομικά, φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και διοίκηση επιχειρήσεων στη διάσημη σχολή ΕΝΑ. Καθηγητής και μέντοράς του ήταν ο γνωστός Ντομινίκ Στρος Καν.


Αποτέλεσμα εικόνας για moscovici strauss kahn


Από τότε τους δένει και μια δυνατή φιλία. Ήταν μάλιστα πρόεδρος ενός γκρουπ που ίδρυσε ο Στρος Καν μαζί με το Ροκάρντ, «Αριστερά, στην Ευρώπη».Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, άρχισε να εμπκλέκεται στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Αρχικά, ξεκίνησε από το ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς LCR και αργότερα εντάχθηκε στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το 1986. Το 1988 μετακόμισε στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ από το 1994 μέχρι το 1997 εκλέγεται στην Γαλλική Βουλή. Το 1990 εξελέγη ο νεότερος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Οταν το 1995 ο Λιονέλ Ζοσπέν έγινε γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον προσέγγισε και συνδέθηκαν στενά. Στην πρώτη εκλογή του Ζοσπέν έγινε υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαικά θέματα, μια θέση που κράτησε μέχρι και το 2002. Το 2004 ίσως είναι η χρονιά του αφού είναι ανάμεσα στους 14 υποπροέδρους της βουλής, ενώ επανεκλέγεται το 2007.


Αποτέλεσμα εικόνας για moscovici pierre life


Οι μετοχές του έχουν ήδη αρχίσει να ανεβαίνουν και για δύο χρόνια, από το 2012 μέχρι το 2014, γίνεται Υπουργός Οικονομικών. Σε πρώτη του δήλωση μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα, έκανε παρέμβαση υπέρ της Ελλάδος λέγοντας: «Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης. Επιθυμούμε την παραμονή της με όλες μας τις δυνάμεις επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Η ευρωζώνη θα πρέπει να μείνει ενωμένη και δεν μπορεί να διαλυθεί».Την δεύτερη φορά που ανέλαβε τα καθήκοντα, ο Φρανσουά Ολάντ τον είχε προτείνει για εκπρόσωπο στην Κομισιόν. Σήμερα είναι επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις. 


Oι σχέσεις του με μικρότερες και ο γάμος 


Αποτέλεσμα εικόνας για moscovici pierre ςομαν


Σχετική εικόνα


Στα χνάρια του μέντορά του Στρος Καν φαίνεται μάλιστα ότι βαδίζει και στην προσωπική του ζωή, η οποία σίγουρα δεν είναι καθόλου βαρέτη. Έχει μάλιστα και μεγάλη πέραση στις γυναίκες αφού το περιοδικό «Glam'mag» τον έχει ανακηρύξει τον πιο σέξι πολιτικό εν ζωή στον πλανήτη. 


Αποτέλεσμα εικόνας για moscovici pierre posing


 


 


Από τη ζωή του, έχουν περάσει πολλές γυναίκες και κυρίως μικρότερες σε ηλικία οι οποίες βρίσκονταν κοντά του στα επαγγελματικά του βήματα. Με την πρώην ερωμένη και συνεργάτιδά του Σάφια, έχει μόνο να πει τα καλύτερα: «Η Σάφια είναι σαν να είμαι εγώ», έχει δηλώσει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του, ενώ και η ίδια δεν πάει πίσω σε κοπλιμπέντα. Παιδί Αφρικανών μεταναστών, ο δρόμος την έφερε στη Γαλλία το 1996. Τρία χρόνια αργότερα προσχωρεί στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και από το 2002 ήταν ο «άνθρωπος» του Πιερ Μοσκοβισί. Όταν πια η σχέση τους είχε τελειώσει, ο… άτακτος Μοσκοβίσι ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την φοιτήτρια ψυχολογίας Μαρί Σαρλίν Πακό, με την οποία συζούσαν για πέντε χρόνια. Στην αρχή κράτησαν χαμηλό προφίλ, μέχρι που η Πάκο μίλησε για τη σχέση τους σε συνέντευξή της. Μπορεί να τους χώριζαν 30 χρόνια, όμως είχαν πολλά κοινά μεταξύ τους, ανάμεσά τους και ο γάτος συγκάτοικος, ο Άμλετ. Η πρώτη τους γνωριμία έγινε το 2007, στο στάδιο της Σοσό, όπου είχε εκλεγεί ο σοσιαλιστής πολιτικός. 
Κι ενώ όλα φαινομενικά πήγαιναν καλά, τα δεδομένα ήρθε να ανατρέψει μια άλλη νεαρή παρουσία, η οικονομολόγος Αν Μισέλ Μπαστερί. Η Μπαστερί ήταν ανώτερη υπάλληλος στο γραφείο του Μοσκοβισί όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Ολάντ και οι «κακές γλώσσες» λένε ότι εκείνη ήταν ο λόγος για τον οποίο τελικά ο νυν επίτροπος χώρισε από την Πακό. Αυτή η σχέση έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας σε αντίθεση με τον προηγούμενο δεσμό του με την Πακό. Οι δημόσιες εμφανίσεις όμως του ζευγαριού είχαν ήδη πυκνώσει πριν το γάμο. 
Τελικά ήταν και αυτή που τον έκανε να αφήσει την εργένικη ζωή και να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας μόλις πριν ένα χρόνο. Ο γάμος τελέστηκε στο δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας και η δήμαρχος, Αν Ινταλγκό, ήταν εκείνη που υποδέχτηκε το ζεύγος και τους καλεσμένους του, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Λιονέλ Ζοσπέν.


Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι κατευθύνθηκαν με τα πόδια στο εστιατόριο Pizza Chic στο Saint-Germain-des-Pres για να απολαύσουν το γεύμα τους


Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι κατευθύνθηκαν με τα πόδια στο εστιατόριο Pizza Chic στο Saint-Germain-des-Pres για να απολαύσουν το γεύμα τους, ενώ το ίδιο βράδυ παρέθεσαν δείπνο σε φίλους και συγγενείς στην ιδιαίτερη κατοικία τους.


Tα σχόλια βέβαια δεν έλειψαν ούτε εδώ κι έκαναν λόγο για την λιγότερο εντυπωσιακή εμφάνιση της σε σχέση με την ξανθιά και αρκετά νεότερη Πακό. Αποτέλεσμα εικόνας για Μοσκοβισί γάμος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X