Φρούτα γεμιστά με σορμπέ

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>300 γραμμ. ροδάκινα (καθαρή σάρκα)</span></li>
<li><span>300 γραμμ. βερίκοκα (καθαρή σάρκα)</span></li>
<li><span>150 γραμμ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>150 γραμμ. νερό</span></li>
<li><span>1 κ.γλ. χυμός λεμονιού</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Πλένουμε καλά τα φρούτα. Χωρίζουμε στη μέση και βγάζουμε με προσοχή το κουκούτσι. Με κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα τους με προσοχή να μη σκιστεί η φλούδα. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγη σάρκα επάνω στη φλούδα.</p>
<p>Ζυγίζουμε τη σάρκα στα γραμμάρια που απαιτεί η συνταγή. Αραδιάζουμε τα άδεια φρούτα σε πιατέλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. Πολτοποιούμε τη σάρκα των φρούτων στο μπλέντερ. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.</p>
<p>Ανακατεύουμε σε μπολ με κουτάλι τα πολτοποιημένα φρούτα, το κρύο πλέον σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Τα βάζουμε στην παγωτομηχανή να χτυπηθούν και να παγώσουν. Αλλιώς στην κατάψυξη και μόλις αρχίσουν να παγώνουν τα χτυπάμε με μίξερ ν’ αφρατέψουν κάθε 30΄. Γεμίζουμε τα παγωμένα (καπάκια) φρούτα με το σορμπέ και παγώνουμε ξανά. Σερβίρουμε τα φρούτα γεμιστά με σορμπέ πάνω σε τριμμένο πάγο.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα