Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ποσό 866 εκατ. ευρώ φέρεται να φυγάδευσε μέσω off shore ο όμιλος Μαρινόπουλος
Ποσό 866 εκατ. ευρώ φέρεται να φυγάδευσε μέσω off shore ο όμιλος Μαρινόπουλος thumbnail

Ποσό 866 εκατ. ευρώ φέρεται να φυγάδευσε μέσω off shore ο όμιλος Μαρινόπουλος

της Αθανασίας Αγγελοπούλου για τη Realnews


Η διαδρομή ποσού ύψους 866 εκατ. ευρώ, που ο όμιλος Μαρινόπουλος καταγγέλλεται ότι φυγάδευσε στο εξωτερικό μέσω δικτύου off shore εταιρειών, βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μετά από αναφορά ορκωτού ελεγκτή που κατατέθηκε στις 12 Ιουλίου στην Εισαγγελία Διαφθοράς.


Όπως υποστηρίζει ο ελεγκτής Παναγιώτης Ντάβος στην αναφορά του, που αποκαλύπτει η Realnews, τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία του Μαρινόπουλου είναι υπερδιπλάσια από αυτά που εμφάνισε στην αίτησή του για προστασία από τους πιστωτές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. «Τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε 866 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και όχι μόνο 279 εκατ. ευρώ και είναι κατά 210% ή υπερδιπλάσια αυξημένα σε σχέση με αυτά που εμφανίζει η αίτηση κατά παράβαση του νόμου (άρθρο 100 παράγραφος 2 περί παρουσίασης των προτεινόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής αδυναμίας), αποκρύπτοντας σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι ικανά να καλύψουν εξαιρετικά μεγαλύτερο ποσό υποχρεώσεων των πιστωτών», γράφει στην αναφορά του ο ελεγκτής.


Παρότι η περιουσία του Μαρινόπουλου αρκεί, σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή, να καλύψει τις απαιτήσεις των πιστωτών, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε άλλη εικόνα, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Άρα όλες οι πληροφορίες των σελίδων 57 έως και 61 περί κάλυψης των πιστωτών είναι εξαιρετικά εσφαλμένες και παρουσιάζουν παραπλανητικές πληροφορίες, καθώς οι πιστωτές μπορούν να καλυφθούν εξαιρετικά σημαντικότερα και από τις απαιτήσεις ύψους 498 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, η αίτηση έχει υποβληθεί κατά παράβαση του ν. 3588/2007 επί ποινή απαράδεκτου λόγω των παραπλανητικών της πληροφοριών».


Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Realnews


http://www.real.gr/Files/Articles/Document/523206.pdf


http://www.real.gr/Files/Articles/Document/523207.pdf

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X