Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Διαπιστώθηκε η μετάδοση του ιού Ζίκα με το σεξ
Διαπιστώθηκε η μετάδοση του ιού Ζίκα με το σεξ  thumbnail

Διαπιστώθηκε η μετάδοση του ιού Ζίκα με το σεξ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο ιός Ζίκα μεταδίδεται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών αλλά και πως ο άνδρας μπορεί να μεταδώσει τον ιό με τη σεξουαλική επαφή στη γυναίκα. Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν αν μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο. Νέα δεδομένα όμως προκύπτουν μιας και καταγράφηκε ένα νέο περιστατικό με μια γυναίκα να εμφανίζει τα συμπτώματα έπειτα από σεξουαλική επαφή xωρίς προφυλακτικό.


Μετά από εμφάνιση συμπτωμάτων όπως πυρετός, κόπωση, εξάνθηματα η γυναίκα πήγε στο γιατρό της, όπου βεβαιώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό. Ηυ γυναίκα αυτή είχε ταξιδέψει σε περιοχή όπου η επιδημία ήταν σε έξαρση. 


Λίγες μέρες μετά την επιστροφή της ο σύντροφός της είχε και αυτός παρόμοια συμπτώματα. Διαπιστώθηκε ότι ο ιός Ζίκα είχε προβάλλει και το δικό του οργανισμό. 


Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τεκμηριώνοντας τη μετάδοση του ιού και από γυναίκα σε άνδρα συμβουλεύει οπωσδήποτε σεξουαλική προστασία ειδικά όταν ταξιδεύουμε σε χώρες  πληγείσες από τον ιό Ζίκα. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X