Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα, κοτόπουλο και παξιμάδια!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ.</li>
<li>700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες</li>
<li>1 μάτσο γλιστρίδα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη</li>
<li>1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη</li>
<li>10 ελιές, κατά προτίμηση θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες</li>
<li>1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες</li>
<li>5 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια</li>
<li>80 γρ. παξιμαδάκια κριθαρένια, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια</li>
<li>2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>60 ml ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη μαρινάδα</strong></p>
<ul>
<li>2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη</li>
<li>1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά</li>
<li>2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη</li>
<li>60 ml ελαιόλαδο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 8΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span><strong> Κοτόπουλο:</strong> Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε μία στρώση μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 7 – 8 λεπτά μέχρι να γίνει. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σαλάτα:</strong> Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα