Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Γιατί κάποιοι φίλοι αλλάζουν όταν κάνουν σχέση;
Γιατί κάποιοι φίλοι αλλάζουν όταν κάνουν σχέση; thumbnail

Aργυρώ, αναγνώστρια του boro.gr

Γιατί κάποιοι φίλοι αλλάζουν όταν κάνουν σχέση;

Θα ήθελα ακόμα μία συμβουλή …Λοιπόν ..Όταν ήμουν δημοτικό είχα υποστεί μπούλινγκ ..Και μάλιστα από την πρώτη τάξη ..ήταν πολύ λυπηρό .. το μπούλινγκ με ακουλούθησε μέχρι στην έκτη τάξη ..Η πορεία στο γυμνάσιο ήταν λίγο καλύτερα .. και τώρα στο λύκειο κανένας δεν μπορεί να με πειράξει γιατί τώρα έχω σηκώσει το κεφάλι και αντιδράω … Όλο αυτό το πράγμα που έγινε από το δημοτικό εώς τώρα με έκανε και καλό και κακό .. το καλό είναι ότι με έκαναν να αντιδράω και να μην με πειράζει κανείς .. όμως το κακό με όλο αυτό είναι ότι με κάνανε να μην έχω αυτοπεποίθηση .. να μην νιώθω καλά με τον ευατό μου ψυχικά (δηλ να μην με εκτιμάω) ..νιώθω ότι θα αποτύχω σε ότι κάνω μαθήματα ,φιλίες …Στις φιλίες δεν είμαι και πολύ καλή είμαι πολύ δύσκολη στο ανοικτό …. και τώρα πρόσφατα είχε γίνει κάτι άσχημο με εμένα και με την κολλητή μου … Με την κολλητή μου ήμασταν 3 χρόνια μαζί πολύ καλές φίλες … και την υποστήριζα σε όλες τος δύσκολιες της …. Αλλά πιο είναι το ευχαριστώ .. τίποτα .. την παίρνω τηλ και άρχισε να μου λέει ότι έχω αλλάξει ,την εκμεταλεύομαι ,και ότι από τότε που τα έχω φτιάξει με το αγόρι μου έχω γίνει άλλη .. όποτε δεν είναι αυτός πηγαίνω μαζί της .. εγώ όμως δεν είχα κανένα συμφέρον .. πότε,μα ποτέ δεν θα έκανα αυτό ..δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος … λυπάμαι για αυτήν και για μένα … με ξέγελασε.. από τότε που τα φτιαξε με έναν της κάνει πλήσει εγκεφάλου .. ή μήπως τώρα φανέρωσε τον πραγματικό της εαυτό ;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Το θέτετε πολύ όμορφα το "καλό" και το "κακό". Τίποτα δεν είναι αμιγώς καλό ή κακό. Ίσως η φίλη σας δεν το αναγνωρίζει αυτό ακόμα. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι αχάριστη. Ίσως εξελικτικά βρίσκεστε ένα βήμα πιο πέρα απ' αυτήν. Είναι αναμενόμενο όταν είστε με το φίλο σας να θέλετε ιδιωτικότητα και να αφιερώνετε χρόνο σ'αυτόν. Και όταν δεν είστε μαζί του, εφόσον δεν είστε προσκολλημένη σε αυτόν, να επιθυμείτε την παρέα της φίλης σας. Αν η φίλη σας νιώθει πως τη χρησιμοποιείτε όταν δεν είστε με το φίλο σας κάντε το τεστ της πραγματικότητας: Πόσο μπορείτε να αντέξετε να είστε μόνο μαζί του; Δε σας λείπει η φίλη σας; Δείξτε της αυτό το πράγμα. Επίσης σε δεύτερο χρόνο μπορείτε να οργανώσετε μια συνάντηση μαζί της και με το φίλο σας και να δείτε πως τα πάνε μεταξύ τους. Έτσι θα μπορείτε κάποιες φορές να είστε και οι τρεις, και θα σπάσει αυτό το "με θες μόνο όταν δεν είσαι μ'αυτόν". Αν δεν τα πάνε καλά, αν δε κολλάνε μεταξύ τους, τότε θα νιώσει και η ίδια πως δε θέλει να έρχεται μαζί σας και θα σταματήσει να νιώθει "στην απ'έξω". Δείξτε της ότι τη θέλετε, ότι δεν προτιμάτε το φίλο σας απ' αυτήν, ότι έτσι κι αλλιώς έχετε άλλου είδους σχέση μαζί της και πως δε μπορεί να συγκριθεί το ένα με το άλλο. Τώρα όσον αφορά στην "πλύση εγκεφάλου", αφού είναι με το φίλο της και τον εκτιμά, του ζητά τη γνώμη, τον εμπιστεύεται δεν είναι παράξενο να έχει υιοθετήσει κάποιες απ' τις απόψεις του. Αν πήγε σ'αυτόν με παράπονο για σας, τότε αυτός μπορεί να προσπάθησε να την παρηγορήσει. Δεν είναι απαραίτητο ότι διάκειται εχθρικά απέναντί σας. Σκεφτείτε μήπως θα σας ενδιέφερε να βρεθείτε όλοι μαζί μια μέρα κάπου για καφέ, για φαγητό, για μια ομαδική διασκέδαση. Να γνωρίσετε κι εσείς το δικό της φίλο.
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X