Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γενικό επιτελείο: καμμία σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει η απόπειρα πραξικοπήματος
Γενικό επιτελείο: καμμία σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει η απόπειρα πραξικοπήματος  thumbnail

Γενικό επιτελείο: καμμία σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει η απόπειρα πραξικοπήματος

Καμμία σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων δεν έχει η απόπειρα πραξικοπήματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.


Το επιτελείο αναφέρει πως «παρότι η απόπειρα πραξικοπήματος ξεκίνησε από τους κόλπους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι προδότες που την επιχείρησαν δεν έχουν καμμία σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων η οποία αγαπά την πατρίδα, το έθνος και τη σημαία».


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πραξικοπηματίες «θα τιμωρηθούν με τις πιο βαριές ποινές» και σημειώνεται το εξής ενδιαφέρον: «Πιστεύουμε ότι το έθνος μας θα συμπεριφερθεί με τρόπο που θα διακρίνει πολύ καλά τους προδότες τρομοκράτες που είναι μέλη παράνομης συμμορίας φονιάδων, από τα ηρωικά στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωση της χώρας μας, ταυτόχρονα και εναντίον της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης».


Ειδικά με το τελευταίο σημείο εννοείται το ΡΚΚ. Η έκκληση αυτή του γενικού επιτελείου περί «διάκρισης» έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού διατυπώνεται μετά τις πληροφορίες, αλλά και τις αντίστοιχες εικόνες που έχουν μεταδοθεί, για λιντσάρισμα στρατιωτών από οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.


Τέλος το γενικό επιτελείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στις τέσσερις το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (15 Ιουλίου) η υπηρεσία πληροφοριών ενημέρωσε το γενικό επιτελείο, δίχως όμως να γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της ενημέρωσης. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η πληροφορία αξιολογήθηκε από τον αρχηγό και τον υπαρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού και ότι στη συνέχεια δόθηκε εντολή στο στράτευμα να παραμείνει στα στρατόπεδα.


Η τουρκική κυβέρνηση δεν είχε οποιαδήποτε πληροφόρηση για την απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε την Παρασκευή παρά μόνο αφού είχε ήδη ξεκινήσει για τα καλά, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς. Οι δηλώσεις του φαίνεται να αντιφάσκουν με δήλωση της στρατιωτικής ηγεσίας που προηγήθηκε.


Νωρίτερα, το γενικό επιτελείο στρατού ανέφερε πως έλαβε τις πρώτες πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ήταν σε εξέλιξη πραξικόπημα στις 4 μ.μ. τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) της 15ης Ιουλίου και πως ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.


Στρατιώτες απέκλεισαν δύο γέφυρες στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν από τις 10.30 μ.μ. και ανταλλαγές πυρών στην πρωτεύουσα Άγκυρα ακούστηκαν λίγο μετά.


Ο Κουρτουλμούς είπε ακόμη στους δημοσιογράφους ότι 9.322 άνθρωποι αντιμετωπίζουν τώρα δικαστικές διαδικασίες σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα.


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X