Paella με θαλασσινά!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>2 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>2 καλαμάρια ή 2 σουπιές</span></li>
<li><span>2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span>2 πρέζες κρόκος Κοζάνης</span></li>
<li><span>1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα</span></li>
<li><span>1 φλ. αρακάς</span></li>
<li><span>4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή αρμπόριο</span></li>
<li><span>6 φλ. ζωμό ή νερό βραστό</span></li>
<li><span>500 γρ. φρέσκα μύδια</span></li>
<li><span>500 γρ. γαρίδες</span></li>
<li><span>½ ματσάκι μαϊντανό</span></li>
<li><span>1 δαφνόφυλλο</span></li>
<li><span>2 κλαδάκια θυμάρι</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span>1 λεμόνι σε τέταρτα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p><strong>1</strong>. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχό και φαρδύ σκεύος. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.<br /><strong>2</strong>. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.<br /><strong>3</strong>. Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.<br /><strong>4</strong>. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7΄-8΄ και στρώνουμε πάνω πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια). Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέλιας.<br /><strong>5</strong>. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά. Η παέλια συνολικά θέλει περίπου 20΄ ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.<br /><strong>6</strong>. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα