Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Ποια τροφή χαρίζει πολύ χαρά (ίση με το να βρει ένας άνεργος δουλειά);
Ποια τροφή χαρίζει πολύ χαρά (ίση με το να βρει ένας άνεργος δουλειά); thumbnail

Ποια τροφή χαρίζει πολύ χαρά (ίση με το να βρει ένας άνεργος δουλειά);

Μια νέα έρευνα αποδεικνύει πως η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν κάνουν μόνο καλό στην υγεία μας, αλλά ταυτόχρονα προάγει και την ευτυχία, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου American Journal of Public Health.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, η προσθήκη οκτώ μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά, συντελεί σε αλλαγή στην ευεξία του ατόμου ίση με το κάποιος που είναι άνεργος να βρει δουλειά.
Στο πλαίσιο εθνικής δημοσκόπησης που έγινε στην Αυστραλία, διερευνήθηκε η σχέση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και συνολικής ευεξίας, σε δείγμα 12.000 ενηλίκων.
Οι συμμετέχοντες διατηρούσαν διατροφικά ημερολόγια από το 2007 έως το 2013 και εν συνεχεία είχαν απαντήσει σε ερωτηματολόγιο για τη ζωή τους, την ψυχική και συναισθηματική τους κατάσταση.
Κατά τη διάρκεια της διετούς έρευνας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν αλλάξει διατροφή, από την μη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών την ημέρα σε οκτώ μερίδες καθημερινά, ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο χαρούμενα και πιο ικανοποιημένα από αυτούς που δεν είχε προσθέσει στις διατροφή τους περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
Όσοι αύξησαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από καμιά σε οκτώ είδαν επίσης να αυξάνεται το σκορ τους στην δείκτη ικανοποίησης από τη ζωή τους, σε επίπεδο ίσο με το να έχουν βρει νέα εργασία. Ενώ όσοι δεν αύξησαν τα φρούτα και τα λαχανικά που έτρωγαν βίωσαν μείωση στο σκορ ευτυχίας, ίση με το να έχαναν τη δουλειά τους.
«Φυσικά, ελάχιστα άτομα καταφέρνουν από τις μηδέν μερίδες φρούτων και λαχανικών να φτάσουν στις οκτώ την ημέρα. Ωστόσο, η προσθήκη έστω και δύο μερίδων μπορεί να αυξήσουν την ευεξία, και να σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένος» σημειώνουν οι ερευνητές.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X