Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Α. Τσοχατζόπουλος
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Α. Τσοχατζόπουλος thumbnail

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Α. Τσοχατζόπουλος

Το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης από την ημέρα που μπήκε στη φυλακή κατέθεσε αργά το μεσημέρι ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, λόγους υγείας αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας του, αφού συμπλήρωσε ήδη τα 77 του χρόνια.


Όπως είπε ο συνήγορός του, "η επιλογή του χρόνου του αιτήματος δεν είχε να κάνει με σκέψη υστερόβουλη. Είναι μία καθαρή πράξη, η οποία αναφέρεται στην προσωπικότητα και στις ανάγκες του εντολέα μου. Δεν υποστηρίζεται από μάρτυρα…


Η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί τέσσερα και πλέον έτη και η συνεχής παρουσία του στα δικαστήρια είναι γεγονός. Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλετε άλλα μέτρα. Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο, είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση.


Η υγεία του έχει στα τέσσερα αυτά χρόνια κλονιστεί. Δεν είναι μόνο η ηλικία αλλά και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει μέσα στις φυλακές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο εγχειρήσεις στα μάτια του με φλεγμονές, που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή… Το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Είχε όμως και θέματα υγείας από το παρελθόν, όπως με τα πόδια του. Κάνουμε αυτή την κίνηση, ώστε να αντικατασταθεί ο όρος της κράτησης με κάποιον άλλον όρο, προκειμένου να σταθεί απέναντί σας και να είναι συνεννοήσιμος. Όλη αυτή η ταλαιπωρία τού έχει προξενήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό άγχος το οποίο βλέπετε και εσείς.


Ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος, θα είναι στη διάθεση σας οποτεδήποτε χρειαστεί. Γνωρίζω τον φόβο σας ότι μπορεί βγαίνοντας να διαπράξει νέα εγκλήματα… Ξέρετε όμως ότι όλη η περιουσία του έχει δεσμευθεί… Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο δικαστήριο σας ζητώντας αντικατάσταση του όρου της προφυλάκισης, γιατί ήθελε να προηγηθούν άλλα μέλη της οικογένειας του.  Άλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή 4,5 χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο."


Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.


 


Πηγή: enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X