Φιλέτο κοτόπουλου με «τραγανές» μπάμιες και ντοματίνια!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.</li>
<li>300 γρ. μπάμιες, φρέσκες ή κατεψυγμένες (τις φρέσκες τις καθαρίζουμε ως εξής: ξεφλουδίζουμε περιμετρικά το κοτσανάκι τους, αφήνοντας έναν κώνο και φροντίζοντας να μην ανοίξουμε τρύπα, ώστε να μην ξεχυθούν τα σπόρια στο μαγείρεμα)</li>
<li>1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα</li>
<li>600 γρ. ντοματίνια</li>
<li>100 ml ξίδι</li>
<li>200 ml λευκό, ξηρό κρασί</li>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 40΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 1 ώρα</span><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε τις μπάμιες, τις περιχύνουμε με το ξίδι και 200 ml νερό και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στην άκρη. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν λιγότερα «σάλια» κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.</p>
<p> </p>
<p>Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ροδίσουν.</p>
<p> </p>
<p>Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, 200 ml νερό, αλατοπίπερο και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, να γίνει το κοτόπουλο και να «σκάσουν» τα ντοματίνια.</p>
<p> </p>
<p>Οι μπάμιες θα «κρατάνε» λίγο. Αν τις θέλουμε πιο μαλακές, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καταπώς επιθυμούμε – στην περίπτωση αυτή, όμως, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ντοματίνια προς το τέλος. Σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε. </p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Ενα κόκκινο ελαφρύ και καλοκαιρινό, Αγιωργίτικο, χαρμάνι Cabernet – Merlot, Κοτσιφάλι – Μανδηλαριά…</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα