Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Αυστρία: στρατηγική αποριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων
Αυστρία: στρατηγική αποριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων  thumbnail

Αυστρία: στρατηγική αποριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων

Τη θέση πως ο καθένας είναι σε επίγνωση της από κοινού ευθύνης για την ασφάλεια και τους δημοκρατικούς θεμελιώδεις κανόνες στην Αυστρία, και αυτό πρέπει να μεταδοθεί με έμφαση στον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας, διατύπωσε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, κατά τη συνάντηση του με εκπροσώπους των μουσουλμανικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία.


Η συνάντηση με εκπροσώπους της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας και των επί μέρους οργανώσεών της, χαρακτηρίστηκε από πνεύμα "κοινής κατανόησης" και θα έχει συνέχεια στο μέλλον, όπως ανέφερε ο ίδιος.


Ο Καγκελάριος επεσήμανε πως η Θρησκευτική Κοινότητα είναι υπεύθυνη εάν μεμονωμένα μέλη της εμπίπτουν σε παραβάσεις και εκεί που παραβιάζεται το ποινικό δίκαιο θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή αντίδραση, όπως για παράδειγμα κατά την υποδαύλιση μίσους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Ο ίδιος υποστηρίζει την επεξεργασία μίας "στρατηγικής αποριζοσπαστικοποίησης" για την επίτευξη μιας λογικής δημοκρατικής συναναστροφής και μίας αρμονικής συμβίωσης, στην οποία θα πρέπει να συμβάλει και η μουσουλμανική πλευρά.


Αφορμή για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας στην Αυστρία, υπήρξαν τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία και οι προεκτάσεις τους με τις απρογραμμάτιστες διαδηλώσεις στη Βιέννη οπαδών του Ερντογάν, όπως επίσης οι αντιδράσεις στην τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας.


Ο Κρίστιαν Κερν είχε αναφέρει, ήδη πριν από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, πως η ανάμειξη πολιτικών και θρησκευτικών κινήτρων στις διαδηλώσεις στην Αυστρία, προξενεί κάποια δυσαρέσκεια.


Σε δηλώσεις του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, ο Αυστριακός Καγκελάριος είχε προειδοποιήσει πως κατόπιν αυτών έχει απομακρυνθεί η προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πως ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής θα έδειχνε πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να κινηθεί προς μία βασική συναίνεση με την ΕΕ.


"Χρειαζόμαστε την Τουρκία, αλλά και η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη", είχε αναφέρει, τονίζοντας πως αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ζητήσει από την Τουρκία να τηρήσει τις προδιαγραφές της δημοκρατικής πολιτικής και του κράτους δικαίου.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X