Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μητσοτάκης: το πέρασμα από τη δικτατορία στη δημοκρατία ήταν άθλος
Μητσοτάκης: το πέρασμα από τη δικτατορία στη δημοκρατία ήταν άθλος  thumbnail

Μητσοτάκης: το πέρασμα από τη δικτατορία στη δημοκρατία ήταν άθλος

«Το πέρασμα από την καταρρέουσα στρατιωτική δικτατορία σε μια δημοκρατία – πρότυπο για την εποχή της, ήταν ένας πραγματικός άθλος», τονίζει στο μήνυμά του για τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Χρειάστηκαν η πολιτική γενναιότητα, η αξιοπιστία και η σοβαρότητα ενός ηγέτη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και ταυτόχρονα η πολιτική ωριμότητα ενός λαού για να επιτευχθεί ομαλά αυτή η μετάβαση», προσθέτει ο Πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά έχει ανάγκη και τώρα η δημοκρατία μας: σοβαρότητα, αξιοπιστία, αλήθεια».


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι χρειάζεται μια ηγεσία που κινείται πέρα και πάνω από μικροκομματικές λογικές, μακριά από καιροσκοπισμούς και λαϊκισμό.


«Στις ημέρες μας, όμως, δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Αντί μεγάλων αποφάσεων αλήθειας, με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έχουμε μικρούς τακτικισμούς παραπλάνησης και κομματισμού που δεν οδηγούν πουθενά. Δεν λύνουν προβλήματα, προσθέτουν προβλήματα. Δεν δίνουν προοπτική, στερούν προοπτική. Με αυτές τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες εξουσίας πρέπει να τελειώνουμε οριστικά. Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την εθνική επανεκκίνηση που χρειάζεται η πατρίδα. Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για μία ουσιαστική και όχι προσχηματική εθνική συναίνεση, όπως δικαίως την επιθυμεί η πλειοψηφία του λαού μας», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


 


Πηγή: amna.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X