Αρχική / Ψυχολογία / Διατροφικές διαταραχές / Boυλιμία: Οι κίνδυνοι για σωματική και ψυχική υγεία
Boυλιμία: Οι κίνδυνοι για σωματική και ψυχική υγεία  thumbnail

Boυλιμία: Οι κίνδυνοι για σωματική και ψυχική υγεία

Πώς μπορεί κάποιος να να αντιμετωπίσει τη βουλιμία μόνος του; Δεν μπορώ με τίποτα να απευθυνθώ κάπου, αρνούμαι ότι έχω πρόβλημα, από την άλλη αναγνωρίζω πως μόλις νιώσω ότι ξεπέρασα τα όρια στο φαγητό θέλω να κάνω εμετό. Το βιώνω αυτό εδώ και 7 χρόνια, από τα 20 μου. Εχω κατά διαστήματα σταματήσει, τότε που δούλευα πολύ και δεν είχα χρόνο να φάω, που είχα χάσει και κιλά και δεν έπαιρνα βάρος. Τώρα πάλι ο μεταβολισμός μου άλλαξε και ό,τι και να φάω νιώθω πως θα παχύνω. Κάθε μέρα λέω πως θα σταματήσω και μολις βρεθώ μόνη μου τρώω ό,τι βρω νευρικά. Φοβάμαι για την υγεία μου- σωματική και ψυχική. Καταλαβαίνω πως τα νεύρα μου χειροτερεύουν , γεμίζω ενοχές και φοβάμαι πολύ. Είμαι λεπτή, όχι πολύ αδύνατη.


Απαντά ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Πέτρος Σκαπινάκης 


Είστε 27 ετών και πιστεύω ότι ακόμη και αν παλαιότερα αρνούσασταν το πρόβλημα και δεν θέλατε να απευθυνθείτε για βοήθεια, τώρα νομίζω ότι είστε σε πιο ώριμη περίοδο για να αναζητήσετε βοήθεια. Γιατί δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τους ενδοιασμούς σας; Μήπως φοβάστε ότι μια θεραπεία θα είναι αναπόφευκτο να σας γεμίσει παραπανίσια κιλά; Δεν συμβαίνει αυτό. Αντίθετα, σε μια θεραπεία θα μάθετε να αποσυνδέετε την αξία σας ως άνθρωπος με τα κιλά σας και την εικόνα που έχετε για το σώμα σας. Νομίζω ότι είστε πραγματικά στην κατάλληλη περίοδο για να κάνετε αυτό το βήμα στην ζωή σας. Θα πρέπει όμως να απευθυνθείτε κάπου όπου να υπάρχει σχετική εξειδίκευση, δεν γνωρίζουν όλοι την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X