Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Θέλω να χάσω έξι με εννιά κιλά
Θέλω να χάσω έξι με εννιά κιλά  thumbnail

Η Νικόλ, αναγνώστρια του boro.gr

Θέλω να χάσω έξι με εννιά κιλά

ΕΡΩΤΗΜΑ: Είμαι 18 ετών 59 κιλά και έχω ύψος 170 – θέλω να χάσω εννιά κιλά ή έστω έξι και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει μια συγκεκριμένη δίαιτα που θα μπορούσα να δοκιμάσω.


 


Στο ερώτημα σας απαντά ο


Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στη Νέα Ιωνία


Email: diatrofioe@gmail.com


www.diatrofi.gr


www.keadd.gr 


τηλ: 210 2718360 


"Αγαπητή μου φίλη


Ένας πρώτος υπολογισμός του βάρους σου σε σχέση με το ύψος σου μας δείχνει ότι είναι φυσιολογικός και στις χαμηλότερες φυσιολογικές τιμές, ΔΜΣ=20,5 kg/m2 (18,5-24,9). O ΔΜΣ είναι μια πρώτη κίνηση αξιολόγησης, χωρίς να εξετάζει άλλους παράγοντες, όπως την σύσταση του σώματος. Εφόσον συνεχίζεις να ανησυχείς για το βάρος σου θα σου πρότεινα να επισκεφτείς κάποιον συνάδελφο ώστε να κάνεις μια σωστή και λεπτομερή αξιολόγηση διατροφικής κατάστασης και σωματικής σύστασης. Σε κάθε περίπτωση όταν φροντίζεις σωστά το σώμα σου με κατάλληλη διατροφή και άσκηση αυτό μεταμορφώνεται και «στα μάτια» σου, αλλά και αντικειμενικά βελτιώνεται. Ακολούθησε λοιπόν τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει: μικρά και συχνά γεύματα (πρωινό, γεύμα και δείπνο και 2-3 σνακ ενδιάμεσα), με τροφές από όλες τις ομάδες (γαλακτοκομικά, κρέας-ψάρι-αυγό, φρούτα, λαχανικά, άμυλο και λίπος), χωρίς διαχωρισμούς σε «καλές» και «κακές» τροφές ή στερήσεις και μαζί με επαρκή ποσότητα νερού (8-10 ποτήρια, νερό, αφεψήματα χωρίς ζάχαρη κτλ.), αλλά και καθημερινή ευχάριστη σωματική δραστηριότητα και το σώμα σου θα σε επιβραβεύει κάθε μέρα."

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X