Αρχική / More / Anna's Notes / Οι διαφορές μεταξύ μιας αδερφής ψυχής και ενός συντρόφου ζωής
Οι διαφορές μεταξύ μιας αδερφής ψυχής και ενός συντρόφου ζωής  thumbnail

Οι διαφορές μεταξύ μιας αδερφής ψυχής και ενός συντρόφου ζωής

Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις αναφορικά με τους όρους αδερφή ψυχή και σύντροφος ζωής.


Ένας άνθρωπος που είναι η αδερφή ψυχή σας, έρχεται στη ζωή σας για να σας διδάξει, να σας εμπλουτίσει, να σας δώσει ώθηση και να σας βοηθήσει να κατακτήσετε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης και συνείδησης.


Ο σύντροφος ζωής είναι ένας συνοδοιπόρος που τον εμπιστεύεστε και στον oποίο βασίζεστε κατά τη διάρκεια της ζωής σας.


Πέντε διαφορές μεταξύ μιας αδερφής ψυχής και ενός συντρόφου ζωής


Η αδερφή ψυχή σας εκπληρώνει ένα μάθημα στη ζωή σας. Μπορεί να μπει σε αυτήν με τη μορφή του φίλου, του μέλους της οικογένειας, του εραστή. Ικανοποιεί ένα πάθος και μια επιθυμία που αποζητά να εκφραστεί. Όταν το καθήκον και η καθοδήγηση του ολοκληρωθούν συνήθως παραμένει στην εικόνα, αφήνοντας ένα αδιανόητο πόνο στην καρδιά.


Ο σύντροφος ζωής έχει παρόμοια λειτουργία. Είναι ο ένθερμος υποστηρικτής σας, πυλώνας δύναμης που σας ενθαρρύνει να πάρετε ρίσκα. Αντίθετα από την αδερφή ψυχή, ένας σύντροφος ζωής παραμένει δίπλα σας ανεξάρτητα από τα εμπόδια και τις προκλήσεις που έρχονται. Είναι πνευματικά και συναισθηματικά δεμένος μαζί σας χωρίς εγωκεντρισμούς.


Η αδερφή ψυχή συνδέεται βαθιά μέσω της καρδιάς και της συνείδησης. Χτυπά το εγώ και προξενεί αναστάτωση. Οι σχέσεις είναι έντονες και γεμάτες μεταβάσεις. Αυτές οι πανέμορφες εμπειρίες συνήθως καταλήγουν σε τσακισμένες καρδιές. Η αδερφή ψυχή φέρνει μαζί της καρμικά μαθήματα που χρειάζεται να ολοκληρωθούν σε αυτή την ενσάρκωση.


O σύντροφος ζωής έρχεται σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει αποδοχή και αγάπη του εαυτού. Οταν δε χρειάζεστε πια να καλύψετε ένα κενό που δε μπορεί να εξηγηθεί. Συνδέεται μαζί σας με παρόμοιες ιστορίες. Είναι εκεί για τις μεγάλες αποστάσεις.


Σύμφωνα με την Elizabeth Gilbert "O ρόλος της αδερφής ψυχής είναι να σας ταρακουνήσει, να συντρίψει λίγο το εγώ σας, να σας δείξει τα εμπόδια και τις εξαρτήσεις σας, να ανοίξει με βία την καρδιά σας ώστε να μπει καινούριο φως, να σας κάνει απελπισμένους και χωρίς έλεγχο ώστε να υποχρεωθείτε να αλλάξετε τη ζωή σας."


Υπάρχει μια έλξη που ξεπερνά αυτή τη χρονική σειρά.


Οταν συναντάτε την αδερφή ψυχή σας αισθάνεσθε σαν να τους ξέρατε από πάντα. Καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον και έχετε παρόμοιο τρόπο σκέψης. Η παιδική σας ηλικία παρουσιάζει παρόμοιες ιστορίες. Σε αυτό το σημείο ξεκινά η ένταση με τις αδερφές ψυχές. Υπάρχει μια εμπειρία που σας τραβά. Αυτές οι σχέσεις μπορεί να αποδειχτούν χαοτικές και καταστροφικές από τη στιγμή που υπάρχουν επίπεδα αμοιβαίου καθρεφτίσματος (mirroring), των συνηθειών και των ελαττωμάτων.


Ο σύντροφος ζωής έρχεται από διαφορετικό μονοπάτι και πλαίσιο. Οι διαφορές ενδυναμώνουν το συναισθηματικό δέσιμο. Θέλεις να ξέρεις περισσότερα και μαθαίνετε ο ένας από τον άλλον. Αισθάνεστε άνετα με την παρουσία τους και αυτό μεταμορφώνεται σε φιλία που είναι ουσιαστική και παντοτινή. Η αγάπη μεγαλώνει κάθε μέρα που περνά.


Όπως έχει γράψει ο Paulo Coelho "οι σημαντικές συναντήσεις προγραμματίζονται από τις ψυχές πολύ πριν τα σώματα βρεθούν το ένα με το άλλο".


Μια αδερφή ψυχή σας ξέρει ενστικτωδώς.


Υπάρχει μια υψηλότερη σύνδεση μεταξύ σκέψης και συναισθημάτων. Ξέρετε ο ένας τις ιδέες και τις επιθυμίες του άλλου. Οι αδερφές ψυχές δε χρειάζονται τις λέξεις για να μεταφέρουν τις απόψεις και τα αισθήματα τους. Εχουν βρεθεί εκεί που είστε. Ξέρουν πώς είναι να νιώθετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο.


Οι σύντροφοι ζωής έλκονται φυσικά και λαχταρούν να μάθουν τις αξίες του άλλου. Η σχέση βασίζεται σε λογική και διανοητική διέγερση παρά στη συναισθηματική που χαρακτηρίζει τις αδερφές ψυχές, που είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα.


Όταν συναντάτε την αδερφή ψυχή σας, είχατε μόλις μια τεράστια εμπειρία ζωής.


Η αδερφή ψυχή φτάνει μια συγκεκριμένη στιγμή, όταν κάτι χρειάζεται να κλείσει.


Καταπληκτικά μαθήματα προκύπτουν από αυτές τις σχέσεις. Η αγάπη που μοιράζεται είναι εκστατική και μερικές φορές γεμάτη από δύσκολα εμπόδια. Δυο άνθρωποι προσπαθούν να βρουν το βήμα τους σε μια σχέση που βγάζει τα καλύτερα και τα χειρότερα τους στοιχεία.


Η σχέση με έναν σύντροφο ζωής είναι εύκολη. Ξεκινά χωρίς κόπο. Ο δεσμός συνεχίζεται μέσα από τα καθημερινά γεγονότα. Δεν υπάρχουν παρελθοντικές ή μελλοντικές ιστορίες που χειραγωγούν τη σχέση. Υπάρχει μόνο το εδώ και τώρα. Αυτές οι σχέσεις δίνουν υγιείς γάμους επειδή και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να φτιάξουν μια ενότητα ενώ διατηρούν την ανεξαρτησία και την αυθεντικότητα τους.


Είναι πολύ πιθανό η αδερφή ψυχή σας να είναι και ο σύντροφος της ζωής σας. Και ενδέχεται επίσης η σχέση με ένα σύντροφο ζωής να εξελιχθεί σε μια βαθειά σύνδεση ψυχών. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε ένα σύντροφο ζωής και μια αδερφή ψυχή είναι ότι ο ένας είναι επιλογή, ο άλλος όχι. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο σε αυτούς τους δύο τύπους σχέσης. Η ψυχή σας και oι επαφές σας δημιουργούν αυτούς τους ξεχωριστούς δεσμούς. Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη ζωή σας είναι δάσκαλος και μαθητής.


"Η αδερφή ψυχή, σας κάνει να αισθάνεστε παντελώς άθικτοι, σα να μη λείπει κανένα κομμάτι από το παζλ. Ο σύντροφος ζωής μπορεί να είναι ένας σπουδαίος υποστηρικτής και για καιρό συνοδοιπόρος αλλά έχει περιορισμένες δυνατότητες να εμπλουτίσει την ψυχή σας."


Carmen Harra


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X