Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΕΕ: ο Mισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία για το Brexit
ΕΕ: ο Mισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία για το Brexit thumbnail

ΕΕ: ο Mισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία για το Brexit

Ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, πρώην επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επικεφαλής διαπραγματευτής, υπεύθυνος για την προετοιμασία και τη διενέργεια των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.


«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο φίλος μου Μισέλ Μπαρνιέ δέχθηκε αυτή τη σημαντική και δύσκολη αποστολή», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξηγώντας ότι αναζητούσε «έναν έμπειρο πολιτικό άνδρα γι' αυτό το δύσκολο έργο». «Είναι ένας ικανός διαπραγματευτής με πλούσια εμπειρία σε σημαντικούς τομείς της πολιτικής που έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών και Γεωργίας, καθώς και μέλος της Επιτροπής, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και την Εσωτερική Αγορά», επισημαίνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


Ο Μισέλ Μπαρνιέ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου 2016.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X