Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δάνεια συνολικού ύψους 47 εκατ. ευρώ χορήγησε η Εθνική Τράπεζα στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, Γ. Αλαφούζο (βίντεο)
Δάνεια συνολικού ύψους 47 εκατ. ευρώ χορήγησε η Εθνική Τράπεζα στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, Γ. Αλαφούζο (βίντεο) thumbnail

Δάνεια συνολικού ύψους 47 εκατ. ευρώ χορήγησε η Εθνική Τράπεζα στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, Γ. Αλαφούζο (βίντεο)

Δάνεια ύψους 39,5 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και μόνο έχει λάβει, όπως δήλωσε, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑI, Γιάννης Αλαφούζος, ενώ μαζί με άλλο ένα προσωπικό δάνειο, περίπου 7 εκατ. ευρώ ο συνολικός δανεισμός φθάνει τα 47 εκατ. ευρώ.


Κατά την ακρόαση του, η οποία συνεχίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και κομμάτων, ο κ. Αλαφούζος υποστήριξε ότι δεν έχει αρρύθμιστες οφειλές και καταβάλλονται κανονικά σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.


Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην εξεταστική και παρουσίασε ο Πρόεδρός της, Σωκράτης Φάμελλος, με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2016, ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να έχει δάνεια:


- Από την Εθνική Τράπεζα, 30.944.620 ευρώ για τον ΣΚΑΙ και προσωπικό δάνειο 6.802.000 "για την ταμειακή ενίσχυση" του ΣΚΑΙ. Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Αλαφούζος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, αυτό το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εγγύηση το σπίτι του και ακίνητα.


- Από την Τράπεζα Πειραιώς, 983.000 ευρώ.


Ο κ. Αλαφούζος σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης δεν είναι και οι πιο κερδοφόρες, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο, στόχος είναι να «προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και να δίνουν ικανοποίηση». Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι η Εθνική Τράπεζα, με τις δανειοδοτήσεις τις οποίες του παρείχε, είχε στόχο την κερδοφορία και όχι τη στήριξή του.


Οι αιχμές του κ. Αλαφούζου περί πολιτικής του δίωξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογη με αυτήν που είχε υποστεί επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του. Ο Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε απαράδεκτη την άποψη του κ. Αλαφούζου και αντέτεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που υπέστη προεκλογικά βάναυση παραβίαση κάθε δεοντολογίας από τον τηλεοπτικό του σταθμό ΣΚΑΙ.


Όμως, κ. Αλαφούζος άφησε αιχμές για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι ο νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή και όλα είναι νόμιμα.


Τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αιχμές του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου, για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος να διακόψει τη συνεδρίαση.


Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, που προκύπτει από το γεγονός ότι άλλα κανάλια έχουν εξασφαλίσει τραπεζική εγγύηση, χωρίς να ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις και τις οφειλές τους, όπως ο ίδιος.


Μίλησε ακόμα για επίδοξους καναλάρχες, που έχουν, όπως είπε, στο φάκελο που κατέθεσαν στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, στελέχη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου, ως συνεργάτες, αναφέροντας τους επιχειρηματίες Χρήστο Καλογρίτσα και Ιβάν Σαββίδη.


Η τελευταία αυτή αναφορά του κ. Αλαφούζου προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.


«Δεν μπορεί να τα λέτε αυτά χωρίς να καταθέτετε στοιχεία», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.


«Πρέπει να καταθέσετε τα στοιχεία», συμφώνησε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής.


Ο κ. Αλαφούζος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εμπλοκής του κ. Παππά, καθώς ο Κώστας Αρβανίτης «είναι δημοσιογράφος και είναι λογικό να υπάρχει στο φάκελο ως συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα».


Πρόσθεσε δε για τον φάκελο του κ. Σαββίδη, ότι υπήρχαν συνεργάτες του κ. Καμμένου, ωστόσο συμφώνησε με τον Πρόεδρο της εξεταστικής, ότι από τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί ο φάκελος για την επόμενη φάση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα.


Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του Γιάννη Αλαφούζου ανέβηκαν ξανά οι τόνοι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.


«Μη με διακόπτετε σας παρακαλώ κύριε Νικολόπουλε, ξέρω το ρόλο σας», είπε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντά: «Ποιος είναι ο ρόλος μου κ. Πρόεδρε; Να μας πει ο κύριος Αλαφούζος.»


Ο κ. Αλαφούζος συνέχισε: «Έχει μια συνήθεια να αναπαράγει σε ερωτήσεις στη Βουλή και μετά να ανακυκλώνει στα «Παραπολιτικά» ψευδή θέματα για τα οποία τα «Παραπολιτικά» έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα στα ελληνικά δικαστήρια και έχω αναθέσει στους δικηγόρους μου να εξετάσουν τη δυνατότητα να ασκήσουμε αγωγή κατά του κ. Νικολόπουλου, διότι νομίζω ότι ξεπερνάει το όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.»Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X