Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στήριξη Ομπάμα στη Χίλαρι Κλίντον
Στήριξη Ομπάμα στη Χίλαρι Κλίντον  thumbnail

Στήριξη Ομπάμα στη Χίλαρι Κλίντον

Ο Ομπάμα στήριξε επίσημα την προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών που πραγματοποιείται στη Φιλαδέλφεια.


«Δεν υπήρξε ποτέ ένας ή μία υποψήφια, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον)…, κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ» δήλωσε ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος, για να συνεχίσει: «Σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον, ό,τι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε» τόνισε ο Ομπάμα.


Στο επίκεντρο της κριτικής του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων “Ας Κάνουμε την Αμερική Μεγάλη και Πάλι.”


"Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ," τόνισε ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους με κάποιον να φωνάζει: "Ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών."


Ο Ομπάμα περιέγραψε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare) αλλά και στην εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011.


Παράλληλα, τόνισε ότι στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις, κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ.


Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε μία αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον των ΗΠΑ στην ομιλία του στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια.


Αναφερόμενος στις ανησυχίες των ψηφοφόρων, δήλωσε ότι καταλαβαίνει το κλίμα ανησυχίας που έχει καλλιεργηθεί εξαιτίας του επιχειρούμενου ρατσιστικού διαχωρισμού, αλλά και του πολιτικού αδιεξόδου, τονίζοντας και την πρακτική έννοια της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης. "Υπάρχουν εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, που δεν κατάφεραν ποτέ να ανακάμψουν από το κλείσιμο της βιομηχανίας στην οποία εργάζονταν. Εργαζόμενοι που ήταν περήφανοι για τη σκληρή δουλειά τους, καλύπτοντας τις ανάγκες των οικογενειών τους, οι οποίοι τώρα αισθάνονται ότι έχουν ξεχαστεί," δήλωσε χαρακτηριστικά προδιαγράφοντας τη σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει από τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.


Μετά την ομιλία του, η Χίλαρι Κλίντον τον συνόδευσε στην κεντρική σκηνή που γίνονται οι ομιλίες κι αφού αγκαλιάστηκαν, χαιρέτησαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.


Η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση του κεντρικού συνεδρίου ν' αποδεχτεί την επίσημη προεδρική υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος και να γίνει η πρώτη γυναίκα προεδρική υποψηφία στην αμερικανική πολιτική ιστορία.


Κατά τη χθεσινή τρίτη ημέρα των εργασιών, ο Γερουσιαστής Τιμ Κέιν αποδέχτηκε επίσημα την υποψηφιότητά του για την αντιπροεδρία, ενώ θετικά για τον ίδιο και την οικογένειά του μίλησε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.


Η Χίλαρι Κλίντον κατόρθωσε να εξασφαλίσει τα θετικά σχόλια των ομιλητών και ηγετικών κύκλων του Δημοκρατικού Κόμματος, με κυρίαρχη στιγμή του συνεδρίου την παρότρυνση του Μπέρνι Σάντερς προς τους ψηφοφόρους του να την ψηφίσουν. Ποιοτική διαφοροποίηση από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που πραγματοποιήθηκε στο Κλίβελαντ την προηγούμενη εβδομάδα είναι και η υποστήριξη της υποψηφιότητάς της από τον Μπαράκ Ομπάμα, σε αντίθεση με το πολιτικό κλίμα στους Ρεπουμπλικάνους. Το συνέδριο στο Κλίβελαντ χαρακτηρίστηκε από την απουσία ηγετικών κύκλων και της οικογένειας Μπους, αλλά και από την άρνηση του Τεντ Κρουζ να δώσει επίσημα την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, πρόσφατη δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) δίνει προβάδισμα δύο μονάδων στον Τραμπ, για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο, στον πολιτικό απόηχο της διεξαγωγής του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων. Από την άλλη μεριά, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι δημοσκοπήσεις με προβάδισμα στον Τραμπ είναι ενδεχόμενο να συσπειρώσουν το Δημοκρατικό Κόμμα κι ακόμη περισσότερο να ενθαρρύνουν τους ψηφοφόρους του Μπέρνι Σάντερς να επιλέξουν τη Χίλαρι Κλίντον.


Μπάιντεν κατά Τραμπ


Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τον ως “καιροσκόπο” που δεν έχει ιδέα για το πώς θα κάνει την Αμερική καλύτερη ή πώς θα βοηθήσει τις οικογένειες των εργαζομένων. Προκαλώντας σχόλια με τη φράση “ούτε κατά διάνοια…” ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό σλόγκαν “απολύεστε” που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό σόου το οποίο παρουσίαζε. “Όταν η μεσαία τάξη ευημερεί, ευημερούν και οι πλούσιοι, ενώ και οι φτωχοί έχουν μια ελπίδα. Δεν έχει ιδέα, για το πώς θα κάνει την Αμερική καλύτερη. Ειλικρινά δεν έχει ιδέα. Τελεία,” σχολίασε με δόση σαρκασμού ο Μπάιντεν.


Από την άλλη μεριά, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος παρουσίασε τη Χίλαρι Κλίντον σαν μια πραγματική αγωνίστρια που μάχεται για τις εργαζόμενες οικογένειες.


Ο 73χρονος Μπάιντεν θα μπορούσε να είναι συνυποψήφιος της Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά ο ίδιος απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, δεν ήταν έτοιμοι για το προεκλογικό βάρος μιας τέτοιας προσπάθειας καθώς θρηνούν τον πρόσφατο θάνατο του γιου του.


Σε επόμενο σημείο της τοποθέτησής του, ο Μπάιντεν, που διακρίνεται για τις γνώσεις του σε θέματα διεθνούς πολιτικής, υποστήριξε ότι ο Τραμπ δεν έχει τα προσόντα εκλογής στο Λευκό Οίκο στις 8 Νοεμβρίου. “Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Επιτρέψτε μου να σας μιλήσω με σοβαρότητα για το ζήτημα αυτό. Ζούμε σ' έναν πολύπλοκο κι αβέβαιο κόσμο. Οι απειλές είναι ιδιαιτέρως σοβαρές, ενώ η περίοδος που διανύουμε διακρίνεται από αστάθεια. Θα είναι εξωπραγματικό να εκλεγεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ,” ζητώντας από τους συνέδρους να παραμείνουν σιωπηλοί μέχρι να ολοκληρώσει τη φράση του.


Στη διάρκεια των δύο προεδρικών υποψηφιοτήτων του Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπάιντεν αξιοποιήθηκε συχνά στην προσπάθεια για να κερδηθούν οι ψήφοι των λευκών ψηφοφόρων, με δεδομένες τις γνώσεις που έχει, αλλά και τον άμεσο τρόπο της ομιλίας του.


Ο Μάικ Μπλούμπεργκ


Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη Μάικλ Μπλούμπεργκ επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντας “απάτη” την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ έκανε αναφορές στο προσωπικό ιστορικό που έχει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος με τις πτωχεύσεις, αλλά και τις ποινικές διώξεις. “Ο Τραμπ θα κυβερνήσει την Αμερική, όπως διοικεί τις επιχειρήσεις του; Ο Θεός να μας βοηθήσει,” σχολίασε ο Μπλούμπεργκ, μιλώντας στην κεντρική κομματική διάσκεψη των Δημοκρατικών, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των συνέδρων. “Είμαι από τη Νέα Υόρκη και μπορώ να ξεχωρίσω έναν απατεώνα, όταν τον βλέπω,” τόνισε σαρκαστικά ο Μπλούμπεργκ.


Πρώην Ρεπουμπλικάνος και σήμερα ανεξάρτητος, ο Μπλούμπεργκ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το ακροατήριο της διάσκεψης, ενώ τώρα εκφράζει την πολιτική υποστήριξή του, στην προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.


Ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων ΜΜΕ Μπλούμπεργκ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπλούμπεργκ χαρακτηρίστηκε “περίεργη επιλογή” ομιλητή στο συνέδριο των Δημοκρατικών, καθώς πολλοί προοδευτικοί σύνεδροι τάσσονται κατά της επιρροής των πλούσιων επιχειρηματιών στην πολιτική.


 


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X