Αρχική / More / Life stories / Ολγα Γεροβασίλη: Η αλήθεια για το πόθεν έσχες, οι δύο γάμοι και η κακή συνήθειά της
Ολγα Γεροβασίλη: Η αλήθεια για το πόθεν έσχες, οι δύο γάμοι και η κακή συνήθειά της thumbnail

Ολγα Γεροβασίλη: Η αλήθεια για το πόθεν έσχες, οι δύο γάμοι και η κακή συνήθειά της

Είναι σίγουρα μια από τις παρουσίες που ξεχωρίζουν στην πολιτική ζωή της χώρα μας. Κομψή και με περίσιο αέρα, οι στυλιστικές επιλογές της κυβερνητικής εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη είναι πάντα μετρημένες. Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνίση της στον εορτασμό της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σήμερα έγινε γνωστό ότι αντιεξουσιαστές έχουν κάνει κατάληψη στα γραφεία της παράταξης «Ήπειρος ανατροπής» στα Γιάννενα, επικεφαλής της οποίας είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Οι αντιεξουσιαστές δηλώνουν αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα σε σημείωμά τους που αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουασιαστικού χώρου, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση ως αντίποινα για την επιχείρηση σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις της Θεσσαλονίκης.


Φωτογραφία: Sooc/Αλέξανδρος Μιχαηλίδης


Μόλις πριν από ένα χρόνο αρχίζουμε ενεργά να ασχολούμαστε μαζί της, όταν ο Αλέξης Τσίπρας της κάνει την πρόταση να γίνει κυβερνητική εκπρόσωπος. υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και η ζωή της φυσικά άλλαξε πολύ. Με την πολιτική, άρχισε να εμπκλέκεται ήδη από το 2012 σημείο από το οποίο η πορεία της αρχίζει να είναι ανοδική. 
Γνήσια Ηπειρώτισσα, γεννήθηκε στην Άρτα στις 16 Ιανουαρίου 1961, Ο πατέρας της Βασίλης, δούλευε στο νοσοκομείο ως βοηθός ακτινολόγου και η μητέρα της, Αρτεμισία, ήταν νοσηλεύτρια. Ο αδερφός της, Κώστας, σήμερα είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ. Στην Αθήνα έρχεται να σπουδάσει κάτι που μάλλον δεν της είναι εντελώς άγνωστο. Περνάει στο ΚΑΤΕ –σημερινό ΤΕΙ Αιγάλεω– και σπουδάζει βοηθός ακτινολόγου, το επάγγελμα δηλαδή που έκανε και ο πατέρας της. Δε σταματαάει εκεί όμως αφού είναι αποφασισμένη να περάσει στην Ιατρική Αθηνών, κάτι που τελικά καταφέρνει δίνοντας κατατακτήριες. Από εκεί, αποκτά ειδικότητα ως ιατρός ακτινοδιαγνώστρια με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, την παιδοακτινολογία και τη γυναικολογική ακτινολογία. Από το 1993 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.Όσο σπούδαζε, δεν έκανε υπερβολές και είχε στόχο να γυρίσει στην πατρίδα της κι έτσι έκανε. Άρχισε να εργάζεται στο ΙΚΑ της περιοχής ενώ παράλληλα  συνεργάστηκε και με το διαγνωστικό κέντρο του Κώστα Αλεξίου, ο οποίος είναι αδελφός του μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου. Τα καλύτερα μέχρι και σήμερα έχουν να πουν ασθενείς αλλά και συνάδελφοί της για την αφοσίωση και τον επαγγεματισμό της αλλά και για την ευαισθησία της. Από το 1997 μέχρι το 2003 διατέλεσε γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και από το 2003 μέχρι το 2005 γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.Στο μεταξύ, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον Λευκαδίτη ηθοποιό Βαγγέλη Κτενά, με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, τον 25χρονο σήμερα φοιτητή του Φυσικού, Φαίδωνα. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά όμως ήρθε το διαζύγιο και  ο δεύτερος γάμος της –αυτή τη φορά θρησκευτικός– με τον χημικό μηχανικό Γιώργο Παππά, υπάλληλο της Πολεοδομίας και υποψήφιο βουλευτή του Συνασπισμού το 2004 και το 2009. Μαζί του αποκτά δύο παιδιά, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.Όταν μπλέκεται με την πολιτική


Ήθελε να μπει από καιρό στον χώρο της πολιτικής και είχε προσπαθήσει πολλές φορές να μπει στο Κοινοβούλιο, ενώ προσπάθησε αρκετές φορές να αναδειχθεί δήμαρχος Άρτας, αλλά χωρίς επιτυχία. Το 1998 καταφέρνει να εκλεγεί δημοτική Σύμβουλος Αρταίων και το 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού. Επανέρχεται το 2004 χρονια που τη βρίσκει υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη». Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «Δημοτικής Αλλαγής» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης «Ηπειρος Ανατροπής». Από το 2012 μέχρι και σήμερα, είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής. Μετά τις ευρωεκλογές του 2014 ορίστηκε υπεύθυνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) του υπουργείου Εσωτερικών. Το 2015 επανεκλέγεται στο Νομό Άρτας.


Στις 18 Ιουλίου του 2015 ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο και ανέλαβε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Το ύποπτο Πόθεν Έσχες


Ποια είναι η Ολγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει κυβερνητική εκπρόσωπος [εικόνες] 


Ένα ρεπορτάζ των Παραπολιτικών πριν περίπου δύο χρόνια αποκάλυψε ότι ένας ογκώδης φάκελος με καταγγελία κατά του συζύγου της, υπαλλήλου της Πολεοδομίας Αρτας, για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό είχε φτάσει στη Βουλή. Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά την προεκλογική περίοδο, όταν η κυρία Γεροβασίλη ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελέγχτηκε και το κοινό πόθεν έσχες της και οι πληροφορίες του ρεπορτάζ έκαναν τότε λόγο για θολά στοιχεία, τα οποία χρήζουν διερεύνησης από τους ορκοτούς λογιστές. Χαρακτηριστικό είναι αδήλωτοι λογαριασμοί της Τράπεζας Πειραιώς και δύο δάνεια που δεν είχαν εκταμιευτεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η κυρία Γεροβασίλη αν και εμφανίζει εισοδήματα που ξεπερνούν τα 138.000 ευρώ δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις 12.500 ευρώ.


"Γκρίζα" σημεία στο πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη! – Κεντρική Εικόνα


Η ίδια, αν και αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν ανακάλυψε το παραμικρό. Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο φάκελος βρίσκεται στη Βουλή, κανένας από την Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών δεν της ζήτησε είτε γραπτές είτε προφορικές διευκρινίσεις. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως μίλησαν ανοικτά για προσπάθεια να χτυπηθεί η υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη στην Ηπειρο.


Μανιώδης καπνίστρια και γλεντζού


Κάποιος δεν θα περίμενε ίσως από μια γιατρό να καπνίζει, όμως είναι φανατική καπνίστρια κάτι που την έχει βάλει και σε μπελάδες μέσα στη Βουλή αλλά και να έρθει σε σύγκρουση με τον πρώην συνάδελφό τους Ανδρέα Ψυχάρη όταν τη συνέλαβε να καπνίζει στην αίθουσα της Γερουσίας. Και δεν έμεινε εκεί, μιας και κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση αναφέροντας και το περιστατικό. Έχει εξαιρετική σχέση με τους δημοσιογράφους όντας ευγενική, όπως και η σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο βέβαια έχει προσκαλέσει πολλές φορές στο χωριό του άντρα της.\Οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις μπορεί να την κρατούν μακριά από την πατρίδα της, την οποία υπεραγαπά. Της αρέσουν φυσικά τα βουνά και οι παραλίες της Άρτας αλλά και τα καλοκαιρινά πανηγύρια. Άλλωστε και η ίδια είναι… γλεντζού και δεν θα διστάσει να χορέψει από ζειμπέκικο μέχρι και ένα συρτό από τα μέρη της. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανεβάζει συχνά στιγμές από την καθημερινότητά της αλλά και φωτογραφίες με ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου. 
 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X