Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ανακλήθηκαν οι Τούρκοι παρατηρητές από τα ελληνικά νησιά
Ανακλήθηκαν οι Τούρκοι παρατηρητές από τα ελληνικά νησιά  thumbnail

Ανακλήθηκαν οι Τούρκοι παρατηρητές από τα ελληνικά νησιά

Ανακλήθηκαν πριν από μία περίπου εβδομάδα από τα ελληνικά νησιά, οι παρατηρητές της τουρκικής κυβέρνησης που βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό.


Η ομάδα των αξιωματούχων αναμενόταν να αναχωρήσει στις 25 Ιουλίου, ωστόσο το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, φαίνεται πως επιτάχυνε τις εξελίξεις.


Η απόφαση ανάκλησης κοινοποιήθηκε στις ελληνικές αρχές στις 21 Ιουλίου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αγκυρας προς τις ελληνικές αρχές, οι αξιωματούχοι ανακλήθηκαν επειδή έληξαν τα διαβατήρια τους και αναμένεται να γυρίσουν στη χώρα μας, μετά από επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές.


Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε την ανάκληση των αξιωματούχων, αναφέροντας ότι η απόφαση κοινοποιήθηκε στις ελληνικές αρχές στις 21 Ιουλίου. Σύμφωνα με την εκδοχή του αρχηγείου, η Τουρκία ανακάλεσε μετά το πραξικόπημα όσους έχουν γκρι και πράσινο διαβατήριο, που σημαίνει ότι πρόκειται για άτομα που κατέχουν θέση στον κυβερνητικό μηχανισμό.


Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το αν η ανάκληση των αξιωματούχων, έχει να κάνει με εκκαθαρίσεις αντικαθεστωτικών δημοσίων λειτουργών που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ή με εμπλοκή στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.


 


Πηγή: ert.gr, kathimerini.gr, zougla.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X