Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα απάντηση Μαξίμου για το ταξίδι στην Πάρο
Νέα απάντηση Μαξίμου για το ταξίδι στην Πάρο  thumbnail

Νέα απάντηση Μαξίμου για το ταξίδι στην Πάρο

Με έντονο τρόπο στηλιτεύουν κυβερνητικές πηγές την προσπάθεια της ΝΔ και «φερεφώνων τους να ξεσηκώσουν θόρυβο», για ένα ανύπαρκτο «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο», τονίζοντας ότι υπέστησαν «επικοινωνιακή πανωλεθρία», αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν και σήμερα τον «πόλεμο λάσπης».


Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν το «αδιέξοδο της ΝΔ» και «το άγχος που τη διακατέχει εξαιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων» και υπογραμμίζουν «τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο (σ.σ. του νέου αεροδρομίου της Πάρου), που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξαιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης».


«Η λάσπη» παρατηρούν «δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους. Περαστικά».


Για την περίπτωση της ΝΔ οι κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν σε μια ιταλική παροιμία, σύμφωνα με την οποία: «δεν πειράζει που είναι ψέμα. Είναι καλοφτιαγμένο».


Ειδικότερα, περιγράφουν ότι «εχθές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, γνωστός για τον γραφικότατο πληθωρικό αυθορμητισμό του, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Κουμουτσάκος υπέστησαν μια επικοινωνιακή πανωλεθρία. Επεχείρησαν να ξεσηκώσουν θόρυβο, για ένα «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο». «Τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε», τονίζουν και επισημαίνουν ότι «στην Πάρο μεταβαίνουν σήμερα, για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, με ολιγομελή ομάδα συνεργατών και το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Και επιστρέφουν το απόγευμα». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «όταν αυτό κατέστη σαφές, τα σαΐνια της ΝΔ αναδιπλώθηκαν σε γραμμή κλειστής άμυνας: «εντάξει, ανοησία είπαμε, αλλά (προφανώς) είχατε έτοιμη την πενταήμερη και σας την χαλάσαμε (και άντε να το αποδείξετε)». «Φυσικά και αυτό είναι χονδροειδέστατο ψέμα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, για να προσθέσουν: «Αλλά όπως έλεγε και ένας διαπρεπής επικοινωνιολόγος του 3ου Ράιχ, (ξέρει ο κ. Γεωργιάδης από αυτά..) «όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια»».


Κατόπιν αυτών, οι πηγές της κυβέρνησης διαπιστώνουν: «Έτσι, σήμερα, τα κέντρα «επικοινωνίας» της ΝΔ, και τα παπαγαλάκια τους, συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης από καλύτερες θέσεις. Το σενάριο «το ταξίδι ήταν κανονισμένο αλλά σας το χαλάσαμε» είναι αρκετά juicy (που λένε και στις Κυκλάδες). Το αναπαράγουν με πάθος οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Δημοκρατία» επικαλούμενες «ασφαλείς πληροφορίες» – τόσο «ασφαλείς» που δεν χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία, λέμε καμμιά χοντράδα να περνάει η ώρα. Περηφανεύεται και ο κ. Πορτοσάλτε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι εξαιτίας του χάλασε το «πολυήμερο πολυτελές κυβερνητικό ταξίδι». «Λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει στο τέλος», όπως έλεγε ο ίδιος μεγάλος Γερμανός επικοινωνιολόγος».


«Ο κ. Πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου.


Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι μια καλή ημέρα, όχι μόνο για το ίδιο το νησί, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα και πως για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά κυβερνήσεων.


Τέτοια έργα όπως αυτό συνέχισε, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον.


«Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα αλλάξει τη σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου. Γιατί, πρώτα απ' όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του κράτους» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Για «πολιτικό θράσος και πολιτική υποκρισία» κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής της ΝΔ 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Χαρακτήρισε ως προκλητική για τους πολίτες την τροπολογία για να διαμένουν οι συνοδείες υπουργών στα ίδιο ξενοδοχείο με τους επικεφαλής πολιτικούς προϊσταμένους.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκαινιάζει έργα όπως το αεροδρόμιο της Πάρου ή τον ΤAP χωρίς να αναγνωρίζεται η συμβολή των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Δεν γίνεται να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Γνωρίζει ότι υπάρχει διαχρονικότητα» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενη στην φορολογία σημείωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποθέωση του παπατζιλικίου σε αυτή χώρα».


«Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τις αναληθείς, όπως τις χαρακτήρισε, συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, για την αποστολή του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.


Τα ταξίδια των αποστολών του Πρωθυπουργού έχουν το μίνιμουμ των εξόδων, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι η πτήση για την Πάρο είναι ειδική, με εορταστικό χαρακτήρα, λόγω των εγκαινίων του αεροδρομίου στο νησί.


Ειδικότερα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για το ταξίδι της Πάρου. Η πτήση για το αεροδρόμιο της Πάρου είναι μία ειδική πτήση της Aegean, στο πλαίσιο των εγκαινίων του αεροδρομίου. Δεν είναι πτήση της γραμμής, για την οποία χορηγήθηκαν εισιτήρια για τον Πρωθυπουργό και βουλευτές. Αυτό είναι αναληθές και βεβαίως, είναι εκ του πονηρού. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, μερικοί άνθρωποι και όχι 54, αλλά και ούτε 10, μετακινούνται μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Aegean, του αεροδρομίου, για να γίνει η τελετή των εγκαινίων. Επομένως πρόκειται για μια πτήση την οποία θα έλεγα εορταστική. Αυτό συμβαίνει και τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα νομίζω, αυτοί που έχουν κάνει αυτά και πολλά άλλα, τα οποία περιγράφουν, τα ξέρουν καλά, γι’ αυτό και νομίζουν πως κάτι συμβαίνει και εδώ. Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε».


Σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου, tovima.gr


'Γιάννης Πάριος'


'Ναι, δεν υπάρχει τέλος σ' αυτήν την μειλίχια πόζα του Τσίπρα κι ας λέει ο Κουμουτσάκος ό,τι θέλει.


Ασφαλώς και η εξουσία διαφθείρει. Άλλα κυρίως φθείρει όσους δεν την έχουνε.


Πώς το λέει ο Πάριος; «Γιατί  'σαι η αλήθεια μέσ’ την ψευτιά/ στα γκρίζα όνειρα μου/ η ξαστεριά.»


Ποιο «πεντάστερο» λοιπόν και δεν συμμαζεύεται, Κουμουτσάκο;'


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


 


Διαβάστε ακόμη: 


 


http://www.boro.gr/139764/default

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X