Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ακατάλληλες τέσσερις δημοφιλείς παραλίες της Αττικής
Ακατάλληλες τέσσερις δημοφιλείς παραλίες της Αττικής  thumbnail

Ακατάλληλες τέσσερις δημοφιλείς παραλίες της Αττικής

Ακατάλληλες για κολύμβηση κρίθηκαν τέσσερις δημοφιλείς παραλίες της Αττικής, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης κολοβακτηριδίων, μετά από έρευνα που πραγματοποιεί φέτος το καλοκαίρι το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Το ΠΑΚΟΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 17 πολυσύχναστες παραλίες από τη Βούλα μέχρι το Καλοπήγαδο Κερατέας. Η δειγματοληψία παραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου.


Συγκεκριμένα, τα σημεία όπου έγιναν δειγματοληψίες είναι: δύο παραλίες στη Βούλα (απέναντι από το τμήμα Ασφάλειας και πριν το Δημαρχείο), στο Καβούρι (οδός Κυβέλης), στο Μεγάλο Καβούρι (στο κέντρο του τελευταίου κολπίσκου), στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στη Λουμπάρδα, στον Άγιο Δημήτριο – Λαγονήσι, στον Άγιο Νικόλαο – Λαγονήσι, στο Πεύκο – Λαγονήσι, στην κεντρική παραλία Σαρωνίδος, στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδος, στις Αλυκές Αναβύσσου, στο Θυμάρι, στην Πούντα Ζέζα Λαυρίου, στο Περιγιάλι και στο Καλοπήγαδο Κερατέας.


Η έρευνα έδειξε πως τέσσερις παραλίες είχαν υψηλή συγκέντρωση κολοβακτηριδίων. Συγκεκριμένα, με όριο τις 250 βιώσιμες μονάδες κολοβακτηριδίων ανά 100ml νερού, το όριο που έχει θέσει οδηγία της ΕΕ για την ασφάλεια των νερών κολύμβησης, στο Καβούρι (οδός Κυβέλης) βρέθηκαν 264 μονάδες, στο Μεγάλο Καβούρι 380, στον Άγιο Νικόλαο – Λαγονήσι 390 μονάδες και την Κεντρική παραλία Σαρωνίδος 260.


Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες για να γνωρίζουν οι πολίτες πού μπορούν να κολυμπούν με ασφάλεια.
 


Πηγή: ethnos.gr, efsyn.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X