Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Δεν είναι σωστό για λάθη πολιτικών/τραπεζιτών να πληρώνουν οι πολίτες"
"Δεν είναι σωστό για λάθη πολιτικών/τραπεζιτών να πληρώνουν οι πολίτες" thumbnail

"Δεν είναι σωστό για λάθη πολιτικών/τραπεζιτών να πληρώνουν οι πολίτες"

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν, φέτος, νέα οικονομικά μέτρα και δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, έδωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Παράλληλα, τόνισε ότι «οι φόροι θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, με μείωση αυτή την φορά, του φόρου που επιβάλεται στις εισπράξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων».


Σχετικά, με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, o Μ. Ρέντσι τονίζει ότι «έδρασε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ενθαρρύνοντας την επίτευξη λύσης μέσα από την αγορά», διότι «δεν είναι σωστό, για τα λάθη των πολιτικών και των τραπεζιτών του παρελθόντος, να πληρώνουν οι πολίτες». Επίσης ο Ιταλός Πρωθυπουργός εκτιμά ότι το να πουλήσουν οι τράπεζες τα κόκκινα δάνειά τους, αποτελεί το ισχυρότερο μέτρο ανάπτυξης, διότι με τον τρόπο αυτό, «μπορούν να δοθούν πιστώσεις σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σε βιοτέχνες και στα νοικοκυριά».


Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών επιθέσεων ο Μ. Ρέντσι υπογραμμίζει ότι «οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες εργάζονται με εξαιρετικό τρόπο», ενώ ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, απαντά ότι «οι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυτού του είδους πρέπει να διαθέτουν μια στρατηγική για το αύριο και όχι μόνον μια τακτική για το παρόν».


Για το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι άμεση προτεραιότητα παραμένει η διάσωση ανθρώπινων ζωών «αλλά η Ευρώπη πρέπει να συνδέσει στρατηγικές διεθνούς συνεργασίας με την διαδικασία επαναπατρισμών, διαφορετικά το όλο σύστημα δεν αντέχει».Πηγή: amna.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X