Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ παραπέμπεται για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετείου
Ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ παραπέμπεται για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετείου  thumbnail

Ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ παραπέμπεται για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετείου

Ο Αρειος Πάγος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την υπ’ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η Ξένη Δημητρίου έχοντας το βαθμό της αντιεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου (σήμερα είναι Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του υπ' αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετείου Αθηνών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.


Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε το υπ' αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων των υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.


Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.


Έτσι, η υπόθεση θα κριθεί και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών.


Το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ είχε αναδειχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2011, με μηνυτήρια αναφορά η οποία είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά αναζωπυρώθηκε το 2013 με επιστολή του ΔΣΑ προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X