Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνάντηση Παυλόπουλου-Στουρνάρα
Συνάντηση Παυλόπουλου-Στουρνάρα  thumbnail

Συνάντηση Παυλόπουλου-Στουρνάρα

Την ανάγκη να στηριχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τα μέσα τα οποία είναι απαραίτητα για να διαδραματίσει τον πραγματικό της ρόλο, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.


"Ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε στην ευρωζώνη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει ν' αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την κρίση, την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση, η οποία υπάρχει. Ο Πρόεδρος, κ. Ντράγκι, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται την ευρωζώνη και το ευρώ. Αλλά για να τα καταφέρει σ' αυτό τον τομέα πρέπει να δοθούν και τα θεσμικά μέσα που έχουν άλλες Κεντρικές Τράπεζες με κορυφή, αν θέλετε, την FED. Νομίζω ότι και με την πείρα που έχετε και επειδή ως Ελλάδα έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, είναι ανάγκη να είμαστε με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα συμβάλουν ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ν' αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα. Ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του καταστατικού της" τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.


"Καταρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, την οποία κανονίσαμε την βραδιά της δημοκρατίας πριν από λίγες μέρες. Οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες απ' ό,τι ήταν πριν από λίγο καιρό – έχουμε στοιχεία δηλαδή γι' αυτό. Τώρα, όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είπατε, η ΕΚΤ σήμερα είναι ένας μεγάλος πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη. Στην ουσία η νομισματική πολιτική φέρει πολύ μεγάλο βάρος σήμερα για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη. Θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε ‘δημοσιονομικό χώρο’, αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές. Σαφώς, όπως είπατε, το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι γνωστό ότι καθορίζεται από τη Συνθήκη και χρειάζεται ομοφωνία για ν' αλλάξει. Πάντως, ακόμα και μέσα στο περιθώριο που έχουμε, η ΕΚΤ νομίζω ότι διαδραματίζει τον ρόλο της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπατε για τον κ. Ντράγκι" πρόσθεσε.Στην αρχή της συνάντησης είχαν την ακόλουθη στιχομυθία:


"Πώς πάτε;" απευθύνθηκε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


"Καλά. Είστε σε φάση διακοπών ή ακόμα;" του είπε ο κ. Στουρνάρας.


"Όχι. Διακοπές δεν υπάρχουν. Γενικά για όσους έχουν μερίδιο ευθύνης για το τι συμβαίνει στον τόπο, διακοπές δεν υπάρχουν" απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.


 


 Πηγή: enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X