Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου – δημάρχου Χίου
Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου - δημάρχου Χίου  thumbnail

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου – δημάρχου Χίου

Το θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και των επιπτώσεων της στο νησί, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία, χθες Τρίτη το απόγευμα, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Χίου, "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον δήμαρχο για το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την άμεση ανακούφιση του νησιού από το προσφυγικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το σχέδιο αφορά την άμεση μετεγκατάσταση 300 – 400 ατόμων από το νησί, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ ο δήμαρχος ζήτησε την υιοθέτηση ενός πλάνου για τη σταδιακή και σταθερή απομάκρυνση και των υπολοίπων προσφύγων".


Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε στη "διαρκή φροντίδα του Προέδρου για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Χίο" για την οποία οι Χιώτες τον ευχαριστούν. Επίσης, ο κ. Βουρνούς ανέφερε πως "έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ζητήματα ασφαλείας που εγείρει το προσφυγικό πρόβλημα, για τα οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το γραφείο του Υπουργού".


"Σε μια δύσκολη συγκυρία για το νησί, πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη και τον καρπό των συνεχών προσπαθειών και επαφών του δήμου για να δοθεί μια λύση στο όλο θέμα" κατέληξε ο δήμαρχος Χίου.


Φεύγουν περίπου 1000 άτομα άμεσα


Με αφορμή τη μετεγκατάσταση περίπου 300 – 400 προσφύγων από τη Χίο (από τους 2700 περίπου που ζουν στο νησί εγκλωβισμένοι σε εφαρμογή της Συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας) από καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου Mεταναστευτικής Πολιτικής έγινε γνωστό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφερθούν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περίπου 1000 άτομα.


Πρόκειται για πρόσφυγες αιτούντες άσυλο στους οποίους έχει εγκριθεί το πρώτο μέρος της διαδικασίας και οι οποίοι για διάφορους λόγους κυρίως οικονομικούς, δεν φεύγουν από τα νησιά προς την Αθήνα, όπου πρέπει να περάσουν από το δεύτερο μέρος της διαδικασίας ασύλου.


Πέραν των παραπάνω, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζεται η άμεση μετεγκατάσταση από τα νησιά σε δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας, κυρίως μεταναστών από την Αφρική και χώρες της Ασίας χωρίς προσφυγικό προφίλ. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζεται, κυρίως από τους τελευταίους και λόγω του πολύμηνου εγκλωβισμού τους στα νησιά αναπτύσσονται παραβατικές συμπεριφορές.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X