Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Ζουμερό Κυκλαδίτικο ρόστο!
Ζουμερό Κυκλαδίτικο ρόστο! thumbnail

Ζουμερό Κυκλαδίτικο ρόστο!




Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα σκόρδα και κόβοντάς τα στη μέση αφαιρούμε το φύτρο τους. Μ’ ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες και μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί στο χοιρινό. Σε βαθιά κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) ροδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρέας απ’ όλες τις μεριές έως ότου κάνει κρούστα, για περίπου 10΄.


Προσθέτουμε πελτέ και τρίβουμε με σπάτουλα να πιάσει στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για να κρατήσουμε τα αρώματα. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Τέλος, περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄.


Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε τις κόβουμε σε φέτες χοντρές. Τις ροδίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (δεν τις τηγανίζουμε), τις σοτάρουμε για 10΄ ώσπου να αρχίσουν να αποβάλλουν το άμυλο και να μελώσει η επιφάνειά τους. Αφού βράσει για 1 & 1/2 ώρα το κρέας, το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες, προσθέτουμε τις σοταρισμένες πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30΄ επιπλέον μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.


 


 


http://www.argiro.gr/

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X