Τέλεια Γαλατόπιτα Μάνης!

<div class="uk-width-large-4-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height" style="height: 1533px;">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>9 φύλλα κρούστας «πολίτικο» της alfa</span></li>
<li><span>100 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>100 γρ. αμυγδαλόψιχα</span></li>
<li><span>1 κ.σ. κανέλα</span></li>
<li><span>100 γρ. λιωμένο βούτυρο</span></li>
<li><span> κρύο</span></li>
<li><span>Για την επάλειψη</span></li>
<li><span>2 αυγά</span></li>
<li><span>100 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>Για την κρέμα</span></li>
<li><span>2 λίτρα φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span>300 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li><span>100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li><span>4 βανίλιες</span></li>
<li><span>ξύσμα λεμονιού</span></li>
<li><span>5 αυγά</span></li>
<li><span>50 γρ. βούτυρο γάλακτος</span></li>
<li><span>1 πρέζα αλάτι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p><span style="font-size: small;">Σε μπoλ βάζουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα χτυπάμε καλά. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα. Τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε. Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Βουτυρώνουμε μεγάλο στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε ακτινωτά 3 πολίτικα φύλλα, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αμύγδαλο, ζάχαρη. Απλώνουμε 3 φύλλα που προεξέχουν στις άκρες, αφού τα βουτυρώσουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αμύγδαλο, ζάχαρη.<br /> Επαναλαμβάνουμε με 3 βουτυρωμένα και πασπαλισμένα φύλλα. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τα δύο αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ και περιχύνουμε την επιφάνεια της γαλατόπιτας. Γυρίζουμε όλες τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της πίτας. Η μέση της πίτας μένει ακάλυπτη. Αλείφουμε τα φύλλα με όσο βούτυρο περισσέψει. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170οC στην κάτω σχάρα, για 45′ περίπου, έως ότου ροδίσει καλά.</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">Tip</span></strong></p>
<p><strong> </strong><strong>Οι στρώσεις ενδιάμεσα στα φύλλα, με ζάχαρη και αμύγδαλο, καραμελώνουν το φύλλο και το διατηρούν κριτσανιστό.</strong></p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα