Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Διευκόλυνση εξαγωγών κρόκου Κοζάνης σε αραβικές χώρες
Διευκόλυνση εξαγωγών κρόκου Κοζάνης σε αραβικές χώρες thumbnail

Διευκόλυνση εξαγωγών κρόκου Κοζάνης σε αραβικές χώρες

Το ζήτημα της διευκόλυνσης των εξαγωγικών προσπαθειών του κρόκου Κοζάνης στις αραβικές χώρες βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης με τον ΓΓ του Αραβο – Ελληνικού Επιμελητηρίου, Rashad Mabger και τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας, Essam Ibrahim Hassan Baitalmal. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη.


Η προαναφερόμενη πρωτοβουλία του κ. Μπόλαρη ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους Πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Διευθύντρια του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκο Πατσιούρα, Ιωάννη Μανώλα και Ελένη Καλύβα αντίστοιχα, οι οποίοι και του ανέλυσαν την πολιτική εξαγωγών και τη διεύρυνση του εξαγωγικού του εμπορίου ιδιαίτερα σε χώρες του αραβικού κόσμου.


Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, η συζήτησή τους επικεντρώθηκε και στα ζητήματα που τίθενται μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, τις προοπτικές και την δυναμική της καλλιέργειας του κρόκου, τα θέματα του διεθνούς ανταγωνισμού, την πρόκληση συνεργειών του συνεταιρισμού στη μεταποίηση και τις εξαγωγές.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην πρόκληση των δυνατοτήτων αξιοποίησης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τις Ομάδες Παραγωγών, την καθετοποίηση της παραγωγής, την τυποποίηση και μεταποίηση και τις προωθητικές ενέργειες για εξαγωγές.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X