Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Οφελος 764.477.773 ευρώ από επαναδιαπραγμάτευση τεσσάρων οδικών αξόνων"
"Οφελος 764.477.773 ευρώ από επαναδιαπραγμάτευση τεσσάρων οδικών αξόνων" thumbnail

"Οφελος 764.477.773 ευρώ από επαναδιαπραγμάτευση τεσσάρων οδικών αξόνων"

Τα οφέλη που αποκομίζουν η χώρα και ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με διαδοχικές αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, στο hashtag: «#Η_ΑΛΗΘΕΙΑ_ΝΑ_ΛΕΓΕΤΑΙ».


Αφού υπογραμμίζει ότι «Euro 764.477.773 ωφελήθηκε ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων: ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑΣ», η κ. Γεροβασίλη τονίζει αναλυτικά, ανά οδικό άξονα, το όφελος από την επαναδιαπραγμάτευση:


- «Στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα το κέρδος από την επαναδιαπραγμάτευση με κατασκευαστές/παραχωρησιούχους ήταν 225 εκατ. ευρώ».


- «Στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ η επαναδιαπραγμάτευση μείωσε τις απαιτήσεις κατασκευαστών κατά 167 εκατ. και παραχωρησιούχων κατά 66 εκατ.».


- «Στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ μείωσε τις απαιτήσεις των κατασκευαστών κατά 152 εκατ. και των παραχωρησιούχων κατά 20 εκατ.».


- «Τέλος, στον Ε65 μείωσε τις απαιτήσεις των κατασκευαστών κατά 122 εκατ. και των παραχωρησιούχων κατά 16 εκατ. ευρώ».


Συνολικό όφελος 764.477.773 ευρώ είχε το ελληνικό δημόσιο από την επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑΣ) σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία πίνακες και έγγραφα.


«Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό δημοσίευσε η "Αυγή", αυτό αποκαλύψαμε στη Βουλή» τονίζει ο κ. Σπίρτζης και προσθέτει: «"Λέτε ψέματα", είπε η ΝΔ, τα παπαγαλάκια και η παρέα της στα ΜΜΕ, αυτοί που συνήθως πρώτα πετούν λάσπη, ακολούθως διαψεύδονται και μετά ζητούν γονυπετείς συγγνώμη. Τον ίδιο κατήφορο, που ξέρουν τόσο καλά, θα ακολουθήσουν και τώρα. Μόνο που δεν φρόντισαν αυτή τη φορά να "καλυφθούν" πίσω από τη βιομηχανία με τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», που αμέσως μετά γίνονται "κοινοβουλευτικός έλεγχος" τάχα, και θέμα στα ίδια πάντα ΜΜΕ, για να ολοκληρώσουν τον κύκλο της λάσπης. Επέλεξαν να τοποθετηθούν επισήμως και το ξεγύμνωμα θα είναι επώδυνο».


Και συνεχίζει ο κ. Σπίρτζης:


«Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια, που τόσο πολύ ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, και τους πάτρωνές της. Απλά με αριθμούς ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από τις επίσημες συμβάσεις. Του τότε και του τώρα. Και το τι κέρδισε ο ελληνικός λαός:
Στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ:


ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥΣ ΗΤΑΝ:


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 297.220.000 ΕΥΡΩ


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.558.540 ΕΥΡΩ


Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 145.181.837 ΕΥΡΩ


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 69.762.650 ΕΥΡΩ


ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:


171.834.053 ΕΥΡΩ
Στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ:


ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 317.422.135 ΕΥΡΩ


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.818.141 ΕΥΡΩ


Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 150.000.000 ΕΥΡΩ


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 24.000.000 ΕΥΡΩ


ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:


230.240.276 ΕΥΡΩ
Στον Ε 65:


ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 181.758.601 ΕΥΡΩ


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 23.144.843 ΕΥΡΩ


Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 60.000.000 ΕΥΡΩ


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 7.500.000 ΕΥΡΩ


ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:


137.403.444 ΕΥΡΩ
Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ:


ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ 


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ 


ΑΝΗΛΘΕ ΣΕ: 225.000.000 ΕΥΡΩ


ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: 764.477.773 €»


 


Και ο κ Σπίρτζης καταλήγει:


«Ήρθε η ώρα να το καταλάβετε καλά. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Το δικό μας μοναδικό μέλημα είναι ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του. Σας το είπαμε και χτες, μετέχετε στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, κι εσείς δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης αυτής της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα.


Λίγη ντροπή επιτέλους. Το πάρτυ τελείωσε. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Πάρτε το απόφαση και μην τρελαίνετε με υπερωρίες το φιλόξενο σύστημά σας στα ΜΜΕ. Απλώς εκτίθενται. Και αυτοί και εσείς μαζί τους. Είσαστε το χθες της διαπλοκής, της λάσπης και της χρεωκοπίας και είμαστε το αύριο μιας άλλης Ελλάδας με δίκαιη ανάπτυξη, για τους Έλληνες.


Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος:


Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού.


Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει».


Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για ΟΛΕΣ τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και για τη λάσπη που ρίχνουν.


Γιατί: Με ή χωρίς την άδειά σας, συνεχίζουμε…».


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X