Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Προκαταρκτικά: Τα χάδια, τα αγγίγματα, οι οσμές και τα λάθη
Προκαταρκτικά: Τα χάδια, τα αγγίγματα, οι οσμές και τα λάθη  thumbnail

Προκαταρκτικά: Τα χάδια, τα αγγίγματα, οι οσμές και τα λάθη


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου


Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος


Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


 


Χρόνος προετοιμασίας στο σεξ, με λόγια, χάδια, αγγίγματα, παιχνίδια, που προετοιμάζουν το μυαλό και το σώμα για τη σεξουαλική επαφή. Στην ουσία τονώνουν την ερωτική επιθυμία και μας εισάγουν στη φάση της ερωτικής διέγερσης. 
Έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί υπάρχει ουσιαστική διαφορά χρόνου διέγερσης στα δύο φύλα. Ο άντρας έχει πολύ μεγάλη ετοιμότητα να κάνει σεξ και η στύση του μπορεί να δημιουργηθεί σε λίγα λεπτά της ώρας. Αντίθετα, η αντίστοιχη προετοιμασία για τη γυναίκα μέχρι και το χρόνο ύγρανσης του κόλπου μπορεί να διαρκεί δέκα, είκοσι λεπτά ή μισή ώρα. Η ύγρανση του κόλπου σημαίνει εισαγωγή της γυναίκας στη φάση ερωτικής διέγερσης. Ο χρόνος αυτός μάλιστα αυξάνει περισσότερο κατά την εμμηνόπαυση. Πέρα από το γεγονός ότι ο άντρας έχει από τη φύση του μεγαλύτερη ετοιμότητα, πολλές φορές γίνεται ακόμα πιο βιαστικός μέσα από το φόβο του μήπως χάσει τη στύση του.Ο χρόνος των προκαταρκτικών μικραίνει επίσης μέσα από τη ρουτίνα του σεξ, περιορίζοντας την ερωτική απόλαυση της γυναίκας. Κάθε ζευγάρι βρίσκει τελικά ένα διαφορετικό τρόπο διέγερσης μέσα από το δικό του προκαταρκτικό παιχνίδι, που εμπλουτίζει ανάλογα με τις επιθυμίες του, τις εμπειρίες του και τις ανάγκες του. Άλλοτε πιο τρυφερό, άλλοτε πιο επιθετικό, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη λεκτική επικοινωνία.Μερικά ζευγάρια και κυρίως οι άντρες αναζητούν έτοιμες φαντασιώσεις με την παρακολούθηση πορνοταινίας. Η λύση αυτή δεν είναι απαγορευτική, υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνεί απόλυτα και η σύντροφος. Πιο ανώδυνη και πιο απλή διαδικασία είναι ή ερωτική μουσική, που δεν αποσπά την προσοχή από τη σύντροφό μας.Η όσφρηση παίζει μεγάλο ρόλο στα προκαταρκτικά. Πέρα από την αίσθηση καθαριότητας, κάθε κορμί έχει τη δική του μυρωδιά που κι αυτή εμπλέκεται στο ερωτικό παιχνίδι.Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο των προκαταρκτικών είναι το ποιος έχει τις πρωτοβουλίες. Παραδοσιακά ο ρόλος αυτός ανήκε στους άντρες. Σήμερα είναι σαφές ότι ο ρόλος ανήκει και στους δύο συντρόφους, στο πλαίσιο της ισότητας και των ίσων πρωτοβουλιών.
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X