Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ναός: βιωματικό – μουσικοκινητικό δρώμενο στην Αίγινα
Ναός: βιωματικό - μουσικοκινητικό δρώμενο στην Αίγινα  thumbnail

Ναός: βιωματικό – μουσικοκινητικό δρώμενο στην Αίγινα

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό, μουσικοκινητικό δρώμενο, στον μοναδικό Ναό της Αφαίας, στην Αίγινα, υπό τον τίτλο "ΝΑΟΣ".


Η δράση, εκτυλίσσεται σε τέσσερα στάδια και εστιάζει στα στοιχεία εκείνα που συμπυκνώνουν την εξελικτική, μεταμορφωτική πορεία τόσο της φύσης όσο και του ανθρώπου στον χώρο και τον χρόνο. Οι performers με μυσταγωγικό τρόπο αναπτύσσουν πολλαπλούς σχηματισμούς, που παραπέμπουν σε διαχρονικά πνευματικά αρχέτυπα και σύμβολα, εκφράζοντας τις έννοιες της ενότητας και της ολότητας. Ανθρώπινα σώματα ανοίγουν διόδους, δημιουργούν λεπτοφυείς ιστούς ζωντανεύοντας πανανθρώπινες μνήμες και εικόνες, που αναδεικνύουν τη σημασία της επιστροφής προς το ανθρώπινο πνευματικό κέντρο, το "ναό", τον πυρήνα και την αρχή κάθε ύπαρξης, ως σημείο στο οποίο εναρμονίζονται ο χορός, η κίνηση, η πνοή, το πνεύμα και το φως.


Η διάρκεια του δρώμενου αναμένεται να είναι γύρω στα 45 λεπτά, ενώ η βραδιά προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί με απρόσκοπτη διέλευση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αφαίας, συνοδεία μουσικής επένδυσης με συνθέσεις από την διεθνώς αναγνωρισμένη αρπίστρια Κλειώ Καραμπελιά.


Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Silvia Macchi, Anne Kern, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Χριστίνα Βαρώτσου, Φίλιππος Κουτσαφτής, Δημήτρης Κούντας, Κλειώ Καραμπελιά (Clio K.), Δημήτρης Παντελιάς, Αλέξανδρος Παπαναστασάτος και Μαγδαληνή Παπανικολοπούλου.


Ωρες: 21:00 και 23:00


Είσοδος ελεύθερηΠηγή: artandlife.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X